Dragnea, nemulţumit că Cioloş nu i-a scos din Guvern pe Prună şi Irimescu. "Unde a greşit Curaj?"

Liderul PSD nu înţelege unde a greşit Adrian Curaj - fostul ministru membru al academiei lui Gabriel Oprea - şi îşi exprimă nemulţumirea că Cioloş nu l-a ascultat, alegând să-i păstreze pe Prună şi Achim Irimescu în Guvern.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat dezamăgit că premierul Cioloş nu i-a remaniat şi pe miniştrii Justiţiei şi Agriculturii, aşa cum solicitase el, relatează Hotnews. De asemenea, Dragnea a precizat că nu înţelege de ce a fost schimbat ministrul Educaţiei Adrian Curaj, adăugând că tema plagiatului "tinde să devină o obsesie".

"Nu este un secret, dl prim-ministru Cioloş m-a sunat înainte să anunţe remanierea să îmi spună despre această intenţie. (...) Mi-a spus că s-ar putea ca acest proces să nu se finalizeze aici, i-am spus că nu mă interesează foarte mult, având în vedere că în continuare în agricultură este un domeniu unde sunt multe nemulţumiri. (...) Am pus o singură întrebare - de ce nu sunt şi cei doi pe listă (Raluca Prună şi Achim Irimescu - n.r.). A spus că se mai gândeşte. Faptul că m-a sunat înainte e un gest civilizat, dar nu m-a mulţumit", a declarat liderul PSD.

De asemenea, Dragnea s-a declarat nedumerit de remanierea ministrului Educaţiei Adrian Curaj, căruia, reamintim, societatea civilă i-a reproşat că a tergiversat cât a putut retragerea doctoratelor controversate.

Întrebat despre numirea ca ministru al Educaţiei a profesorului Mircea Dumitru cel care a decis în Comisia de Etică asupra plagiatului lui Victor Ponta, Dragnea a răspuns: "Mi-a zis cineva aseară - repet, poate să fie doar un zvon - că motivul pentru care a fost schimbat dl Curaj şi a fost pus noul ministru ar fi vechea poveste a plagiatului lui Victor Ponta. Dacă e aşa, ar fi foarte rău şi înseamnă că principala problemă a ţării" este plagiatul lui Victor Ponta.

"Este important subiectul (plagiatul în general - n.r.), dar tinde să devină o obsesie", a completat el. "Societatea va fi împărţită, sunt mulţi oameni printre care şi eu, care cred că Victor nu a plagiat", a mai spus Dragnea.

Reamintim că Dacian Cioloş a anunţat marţi plecarea a patru miniştri din Guvern, respectiv controversatul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, membru al Academiei lui Gabriel Oprea, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, care a afirmat că învăţământul ar trebui să fie contra cost, Dan Costescu de la Transporturi, care a susţinut recent că trenul este un lux şi Dan Stoenescu, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni.