Firea îşi perie şeful: Dragnea ar fi potrivit pentru funcţia de premier

În opinia Gabrielei Firea, şeful său de partid, Liviu Dragnea, ar fi potrivit pentru postul de premier, chiar dacă a fost condamnat la închisoare cu suspendare.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Liviu Dragnea ar fi foarte potrivit pentru funcţia de premier după alegeri, a opinat miercuri noul primar al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că acest lucru trebuie analizat în partid şi că decizia instanţei privind condamnarea lui Dragnea nu prevede interzicerea ocupării funcţiei, relatează gândul.info.

"Bineînţeles că domnul Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru având în vedere experienţa mare a domniei sale atât în ceea ce priveşte administraţia publică locală, pentru că a fost şi vicepremier şi din punct de vedere politic, având în vedere că este preşedintele PSD ales în mod statutar la un Congres democratic", a declarat Gabriela Firea, întrebată dacă preşdintele PSD, Liviu Dragnea, ar fi potrivit pentru funcţia de premier.

Cât despre faptul că Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în Dosarul Referendumului, Firea a declarat că în decizia instanţei nu se interzice ocuparea unor funcţii publice.

"PSD respectă Statutul, Codul deontologic, justiţia, în hotărârea care a fost luată nu se scrie nici un lucru care să meargă într-o zonă de interzicere a ocupării unor funcţii publice, prin urmare nu avem de ce să ne gândim la astfel de aspecte câtă vreme inclusiv hotărârea judecătorească permite ca domnul preşedinte să ocupe orice poziţie ar putea şi ar fi susţinut pentru aceasta atât de populaţie, cât şi de partid", a declarat primarul.

O eventuală nominalizare a lui Liviu Dragnea pentru funcţia de premier, după alegeri, ar trebui însă analizată în partid mai întâi.

"Cred că toate aceste lucruri trebuie să fie analizate în BPN, în Comitetul Executiv. Există o cronologie a evenimentelor politice şi nu cred că ar fi foarte abil din partea noastră să anunţăm încă de pe acum o astfel de atitudine politică", a menţionat Gabriela Firea.