Efectul USB. Garda de Mediu sistează lucrări ilegale în Sectorul 3

Garda de Mediu a sistat, la o zi după sesizarea USB, lucrările de betonare în două zone din sectorul 3 şi a amendat firmele care lucrau ilegal. Mai sunt însă zone în Sectorul 3 unde se betonează ilegal.
Lucrări de "amenajare" în sectorul 3
Lucrări de "amenajare" în sectorul 3 (Facebook)

La scurt timp după ce consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul au anunţat în presă că, în ciuda sesizărilor făcute către instituţiile de resort, betonarea spaţiilor verzi din parcul Brâncuşi şi de pe spaţiile verzi adiacente continuă, Garda de Mediu a sistat lucrările de la Parcul Brâncuşi şi de pe Lucreţiu Pătrăşcanu, informează, pe Facebook, Ana Ciceală, consilier USB sector 3. Autorităţile mai au însă treabă de făcut, căci pe bulevardul Nicolae Grigorescu betonarea ilegală a grădinilor şi spaţiilor verzi continuă, potrivit USB.

„Garda de Mediu ne-a informat azi că a sistat lucrările de la Parcul Brâncuşi şi de pe Lucreţiu Pătrăşcanu deoarece cele două firme care executau până ieri lucrări în cele două zone nu au decât un contract cu ADP Sector 3 şi niciun fel de documentaţie de urbanism, autorizaţie sau aviz, deci lucrările sunt ilegale. Le-au aplicat amenzi de 5.000 lei fiecăruia.

Am verificat şi într-adevăr de ieri de la ora 14.00 nu se mai lucrează la Parcul Brâncuşi!

În schimb, de dimineaţă am fost din nou, împreună cu Ana Galbenu, consilier local Sector 3 şi Cezar Iacob, colegul nostru de la USB Sector 3, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, unde lucrările de betonare ilegală a grădinilor şi spaţiilor verzi continuă nestingherite între intersecţia cu Postăvarului şi intersecţia cu Liviu Rebreanu.

Lucrări de "amenajare" în sectorul 3
Lucrări de "amenajare" în sectorul 3 (Facebook)

Am chemat şi sesizat din nou Poliţia Locală Sector 3, Prefectul, Garda de Mediu şi Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Generale”, scrie, pe Facebook, Ana Ciceală.

Reamintim că pe 30 iunie, USB avertiza, într-un comunicat de presă, că, în ciuda sesizărilor înaintate de consilierii locali şi generali ai Uniunii, betonarea spaţiilor verzi din parcul Brâncuşi şi de pe spaţiile verzi adiacente continuă. USB a atras atenţia asupra lucrărilor ilegale Poliţiei Locale, Poliţiei Române, Gărzii de Mediu şi Direcţiei de mediu din Primăria Generală a Capitalei, dar nimeni nu are curajul să aplice legea în sectorul condus de primarul PSD Robert Negoiţă. Mai multe informaţii pe acest subiect, puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne