Dragnea: Telefonul lui Iohannis suna închis

Preşedintele PSD s-a plâns marţi că Iohannis este anti-dialog şi că ori i-a scos telefonul din memorie ori l-a blocat sau altceva, căci, atunci când l-a sunat de Crăciun, telefonul şefului statului suna... închis.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a plâns marţi în cadrul conferinţei de presă ce a urmat refuzului lui Iohannis de a o numi pe Shhaideh premier, că sâmbătă a încercat să îl sune pe preşedintele Klaus Iohannis pentru a-i ura „Crăciun Fericit”, însă telefonul acestuia "suna închis".

"Toate afirmaţiile preşedintelui după alegeri au fost anti-dialog. Sâmbătă am încercat să-l sun, doar să-i urez 'Crăciun fericit'. Ori mi-a scos telefonul din memorie, ori mi l-a blocat, ori îl avea închis. Suna închis. Porumbei călători nu am să trimit.

Eu am făcut acel gest doar pentru a-i ura 'Crăciun fericit', şi să înţeleagă că noi nu vrem un război politic în România. Noi vrem să guvernăm această ţară", a declarat Dragnea, citat de Hotnews.

Reamintim că şeful statului a anunţat marţi că nu o va desemna pe Sevil Shhaideh pentru postul de premier. Refuzul preşedintelui de a o nominaliza pe fosta succesoare a lui Dragnea la Ministerul Dezvoltării Regionale în fruntea Guvernului vine pe fundalul controverselor legate de soţul acesteia, Akram Shhaideh fiind acuzat că este un susţinător deschis al lui Bashar Al-Assad şi al Hezbollah.

Ulterior, Dragnea, flancat de Tăriceanu şi Daniel Constantin, a ţinut o conferinţă de presă în care a încercat să convingă auditoriul că Iohannis se teme, de fapt, că românii vor trăi bine într-o Românie guvernată de PSD şi a anunţat că ia în calcul suspendarea şefului statului, desigur, după ce va analiza bine, gândindu-se la interesul ţării.

"Cred că şi dumnealui (Iohannis n.r.) şi acoliţii săi sunt speriaţi de două lucruri - de posibilitatea certă ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică în anul şi anii următori, şi românii să înceapă să trăiască mai bine, mult mai bine, ceea ce, se pare că îl deranjează, şi al doilea lucru, de faptul că a înţeles că nu o să mai perpetuăm un sistem ocult şi toxic pentru români şi România. Astea nu îl îndreptăţeau să anunţe astăzi decizia dumnealui în dispreţ total faţă de români, de cei ce au votat, fără niciun fel de explicaţie", a adăugat liderul PSD, precizând că el şi colegii săi nu dau niciun fel de importanţă campaniei "securistoide" declanşate în ultimele zile de aparatul de propagandă tradiţional.

Dragnea a mai declarat că a vorbit atât cu liderii ALDE, Tăriceanu şi Constantin, şi cu o parte din colegii de partid şi urmează ca "mâine, sau cel mai târziu poimâine" să decidă dacă vor proceda la suspendarea lui Iohannis.

"Nu e o decizie foarte uşoară, dacă în urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia că pentru ţara e bine să îl suspendăm pe preşedinte nu o să am nicio ezitare", a susţinut Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne