Dragnea vrea să fie şef peste comisia vizând anchetarea alegerilor din 2009

Ani de zile "Băsescu e de vină" a fost unul dintre sloganurile preferate ale PSD. Nu-i deci de mirare că Liviu Dragnea, lider al PSD, vrea să aibă satisfacţia de a conduce el comisia care să cerceteze dacă alegerile prezidenţiale din 2009 au fost dirijate în favoarea lui Traian Băsescu.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea îşi doreşte să conducă el comisia care va ancheta desfăşurarea alegerilor din 2009, după ce jurnalistul Dan Andronic a susţinut că în noaptea scrutinului, procurorul şef al DNA, fostul prim adjunct al SRI Florian Coldea şi alţi înalţi demnitari s-ar fi întâlnit acasă la Gabriel Oprea şi ar fi sărbătorit faptul că "au câştigat alegerile pentru Băsescu".

Dragnea nu vrea doar să fie şef al comisiei cerute de el şi de Tăriceanu, dar pare a şti exact şi ce are de făcut, având deja conturată lista persoanelor ce vor fi chemate la audieri, relatează digi24.ro.

„Am vorbit cu colegii mei să verifice dacă eu, ca preşedinte al Camerei, pot fi preşedinte al acestei comisii de anchetă (...) Vreau să chemăm la audieri toate persoanele despre care avem informaţii sau despre care pot apare informaţii în zilele următoare în legătură cu ce s-a întâmplat la acele alegeri (...)

O să fie chemat şi ministrul Baconschi, o să fie chemat şi şeful STS, Marcel Opriş, Vasile Blaga şi mai mulţi cetăţeni din România despre care noi avem informaţii. Şi cu această comisie de anchetă şi cu alte anchete pe care sper să le înceapă comisia de control al SRI, să aducem la lumină toate discuţiile despre implicarea în politică, în alegeri, în justiţie a unor instituţii”, a declarat Dragnea, la Antena 3.

Potrivit digi, ar fi o premieră ca un preşedinte de Cameră să fie şi şeful unei comisii (fie ea de anchetă, specială sau permanentă). Pe de altă parte, regulamentele după care se ghidează parlamentarii nu prevăd vreo interdicţie expresă în acest sens. Articolul integral poate fi citit aici