Este oficial: Ana Birchall, noul ministru interimar al Justiţiei

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, preia acum şi conducerea interimară a Ministerului Justiţiei, după demisia lui Florin Iordache.
Ana Birchall
Ana Birchall (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în fruntea Ministerului Justiţiei, pe post de interimar, a reprezentantei PSD Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, reiese dintr-un comunicat remis vineri de Administraţia Prezidenţială.

În acelaşi timp, şeful statului i-a desemnat pe ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ca interimar la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Reamintim că, după nouă zile consecutive de proteste stârnite de adoptarea ordonanţei graţierii şi cea a mutilării Codului Penal, ministrul Florin Iordache - promotorul celor două controversate iniţiative - şi-a prezentat astăzi demisia pe care i-au cerut-o, zile în şir, sute de mii de cetăţeni. Premierul a propus-o în locul său pe Ana Birchall.

La rândul său, Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a demisionat în semn de protest faţă de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta noaptea, în mod netransparent, controversata OUG 13.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne