Este oficial: Ana Birchall, noul ministru interimar al Justiţiei

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, preia acum şi conducerea interimară a Ministerului Justiţiei, după demisia lui Florin Iordache.
Ana Birchall
Ana Birchall (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în fruntea Ministerului Justiţiei, pe post de interimar, a reprezentantei PSD Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, reiese dintr-un comunicat remis vineri de Administraţia Prezidenţială.

În acelaşi timp, şeful statului i-a desemnat pe ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, ca interimar la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Reamintim că, după nouă zile consecutive de proteste stârnite de adoptarea ordonanţei graţierii şi cea a mutilării Codului Penal, ministrul Florin Iordache - promotorul celor două controversate iniţiative - şi-a prezentat astăzi demisia pe care i-au cerut-o, zile în şir, sute de mii de cetăţeni. Premierul a propus-o în locul său pe Ana Birchall.

La rândul său, Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, a demisionat în semn de protest faţă de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta noaptea, în mod netransparent, controversata OUG 13.