Filat: ”Rolul Parlamentului European este determinant în procesul de integrare a Moldovei în UE”

Premierul moldovean Vlad Filat, arhivă (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
30.03.2012

„Rolul Parlamentului European este determinant în procesul de integrare a Republicii Moldova în UE”, a declarat premierul moldovean, Vlad Filat, în cadrul unei conferinţe de presă, după întrevederea cu Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu care s-a întâlnit la Bruxelles.

Potrivit prim-ministrului, până în prezent au avut loc 10 runde ale negocierilor privind Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, în cadrul cărora au fost închise 23 din 25 de clauze, ceea ce „reprezintă o dinamică pozitivă”.

„Am exprimat mulţumiri Parlamentului European pentru suportul de care a beneficiat Republica Moldova până în prezent. Rolul Parlamentului European e unul determinant, inclusiv în ceea ce ţine de de procesul de integrare a R.Moldova în UE”, a precizat Vlad Filat.

Totodată, şeful Guvernului a mai adăugat că a convenit, cu Martin Schulz, asupra colaborării pe viitor şi asupra acţiunilor ce urmează a fi întreprinse în comun.

În acelaşi timp, Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, la fel a apreciat pozitiv evoluţiile din Republica Moldova în ceea ce priveşte asigurarea stabilităţii politice şi faptul că forţele politice au ajuns la un consens în privinţa alegerii preşedintelui.

Mai mult, înaltul oficial a dat asigurări în ceea ce priveşte susţinerea şi pe viitor a Republicii Moldova pe calea integrării europene, subliniind că Parlamentul European este implicat plenar în sprijinirea Republicii Moldova şi susţinerea Moldovei în promovarea agendei de reforme.

Precizăm că preşedintele Parlamentului European a acceptat invitaţia prim-ministrului Vlad Filat de a vizita Republica Moldova în viitorul apropiat. În acest sens preşedintele Parlamentului European a specificat: ”Am primit o invitaţie amabilă de a vizita Republica Moldova şi sper că în perioada următoare voi putea face acest lucru.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor