Premierul Vlad Filat s-a întâlnit cu Preşedintele Parlamentului European

Preşedintele PE, Martin Schulz. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Tatiana Chiriac
29.03.2012

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi, la Bruxelles, o întrevedere cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European, după care cei doi oficiali au susţinut o conferinţă de presă comună, informează Direcţia comunicare şi relaţii cu presa a Executivului.

Părţile au remarcat caracterul ascendent al relaţiilor moldo-comunitare pe multiple planuri şi au discutat despre paşii care urmează a fi întreprinşi în perioada următoare, în vederea fortificării colaborării dintre Republica Moldova şi Parlamentul European, transmite moldpres.

Vlad Filat a reconfirmat ataşamentul Republicii Moldova faţă de valorile europene şi parcursul său european şi a exprimat gratitudine pentru sprijinul constant al Parlamentului European în acest sens.

Premierul a menţionat că rolul Parlamentului European este unul determinant, inclusiv în procesul de integrare a Republicii Moldova în comunitatea europeană.

Vlad Filat a făcut o trecere în revistă a acţiunilor întreprinse de Republica Moldova pe marginea negocierilor Acordului de Asociere R.Moldova-UE, liberalizării regimului de vize, creării Zonei de Comerţ Liber Aprofundat şi Cuprinzător şi a Acordului privind Spaţiul Aerian Comun între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. De asemenea, cei doi oficiali au abordat şi subiectul ce vizează soluţionarea conflictului transnistrean.

La rândul său, Preşedintele Parlamentului European a apreciat evoluţiile pozitive din Republica Moldova în ceea ce priveşte asigurarea stabilităţi politice şi faptul că forţele politice au ajuns la un consens în privinţa alegerii Preşedintelui R.Moldova. Înaltul oficial european a dat asigurări în ceea ce priveşte susţinerea şi pe viitor a eforturilor depuse de autorităţile Republicii Moldova pe calea integrării europene.

Martin Schulz a subliniat că Parlamentul European este implicat plenar în sprijinirea Republicii Moldova şi a reiterat disponibilitatea de a susţine autorităţile ţării noastre în promovarea agendei de reforme.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a acceptat invitaţia Prim-ministrului Vlad Filat de a vizita Republica Moldova în timpul apropiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor