Foştii miniştri revin la muncă, până la noi ordine sau reconfirmări în funcţii

Aşa cum era de aşteptat, foştii miniştri puşi de Dragnea în recent decapitatul guvern se vor întoarce la muncă, unii dintre ei aşteptând să îşi reia posturile.
Olguta Vasilescu(PSD),
Olguta Vasilescu(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat miercuri seară, la România TV, că este foarte probabil ca foştii miniştri din Guvernul Grindeanu, dărâmat finalmente miercuri de PSD, să-şi retragă demisiile şi să asigure interimatul până la numirea noului guvern.

Vasilescu - cunoscută opiniei publice ca una dintre devotatele lui Dragnea - a mai ţinut să precizeze că activitatea unor ministere s-a blocat după demisia miniştrilor, întrucât unii nu şi-au delegat sarcinile, iar alţii - cum a fost cazul lui Sevil Shhaideh - nu au mai avut cui să le delege, deoarece secretarii de stat au fost "executaţi."

"Mâine voi merge la serviciu. (...) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (...) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, la mine (la Ministerul Muncii — n.r.) nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (...), nu mai are nimeni drept de semnătură. (...) Cine să semneze, portarul, pentru fonduri? (...) Toţi miniştrii suntem conştienţi (...) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern", a declarat Olguţa Vasilescu preluată de Agerpres.

Vasilescu a mai susţinut că demisiile miniştrilor ''nu au devenit operaţionale'', căci preşedintele Iohannis nu a emis un decret în acest sens, probabil pentru a nu arunca România "cu totul în aer."

Lia Olguţa Vasilescu a mai susţinut că, în calitate de ministru al Muncii, şi-a îndeplinit măsurile prevăzute de programul de guvernare, motiv pentru care se aşteaptă să îşi reia funcţia în noul cabinet. De altfel, Olguţa Vasilescu alături de Daea şi Carmen Dan au fost singurii miniştri care au ieşit bine la evaluările lui Darius Vâlcov.

Fostul (actualul şi viitorul) ministru al Muncii a mai adăugat că, în opinia sa, o parte dintre miniştri nu şi-au îndeplinit obiectivele pentru că au fost blocaţi de fostul premier, dar au fost şi miniştri care "nu au performat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne