Ziua 79. "Cei care ţin frâiele ţării nu sunt de partea Binelui, a Bunului-Simţ, a Decenţei. Ei nu cred în asemenea valori"

Au trecut 79 de seri de când Guvernul Grindeanu a adoptat, "noaptea, ca hoţii", OUG 13. Cum cei responsabili de mutilarea Codurilor Penale în favoarea corupţilor nu şi-au asumat răspunderea pentru acel demers, protestatarii rezist continuă să vină în Piaţa Victoriei şi să le ceară demisia.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pentru a 79-a seară la rând de la adoptarea ordonanţei 13, protestatarii #rezist au revenit lângă Guvern, pentru a le aminti celor la putere că este cazul să îşi asume răspunderea pentru tentativa de a-i scăpa pe corupţi de rigorile legii şi să plece acasă, lăsând locul la guvernare unor oameni competenţi şi corecţi.

Protest
Protest

Nemulţumiţi că pe agenda Puterii, atât în Guvern cât şi în Parlament se înghesuie proiecte vizând clemenţa pentru deţinuţi, asta în timp ce se încearcă "mituirea" românilor printr-o iluzorie lege a salarizării pe care, mai nou, se pare că Executivul nu şi-o asumă, oamenii continuă să vină seară de seară în Piaţa Victoriei, prin prezenţa lor transmiţând mesajul că nu mai acceptă corupţia şi abuzul ca normă.

Protest
Protest (Lavinia Tîlvăr)

"Din calendarul protestului #rezist – #zideziaicivomfi rupem azi cea de-a 79-a filă. Din calendarul guvernării cei din clădirea aflată în faţa noastră – Guvernul României – tocmai ce au rupt şi ei 100 de file. Timpul scurs l-am trăit, noi şi ei, ca în două realităţi paralele. De o parte şi de alta a Pieţei Victoriei, ca două "tabere", fiindcă cei ce ne reprezintă şi ţin frâiele politice ale ţării (miniştrii, membrii majorităţii parlamentare, toţi ceilalţi factori de decizie) nu sunt (şi se pare că nici nu au intenţii de...convertire) de aceeaşi parte cu noi, nu sunt de partea noastră, nu ne ţin partea. Nu ţin partea Binelui, a Bunului-Simţ, a Decenţei - fiindcă ei înşişi nu cred în asemenea valori, nu fac uz de ele, nu le conţin şi nu le respectă.

În mod fatal (pentru o democraţie) nu suntem noi, reprezentaţii, parte din viziunea şi interesele lor, ale reprezentanţilor noştri. O falie (care se adânceşte zi de zi) între noi şi ei, fiindcă nu avem parte, dinspre conducătorii noştri, de grija, protecţia, siguranţa care ni se cuvin în mod firesc. Protestăm noi zi de zi, ca să ştie ei că, deşi se prefac că nu ne văd şi nu ne aud, îi vedem şi îi auzim noi, limpede, cu indignare în faţa oricărui abuz şi derapaj pe care-l comit. Simbolic, stăm în Stradă (şi n-o să renunţăm/obosim) câţiva cât pentru foarte mulţi alţi cetăţeni, ca soluţie de avarie (una dintre cele pe care încă le are la îndemână societatea civilă - fiindcă avariată grav e România în momentul acesta în care oricum, şi în Europa, şi în restul lumii răsună, grav, atâtea şi atâtea clopote de dandana", a declarat o protestatară.

Protest
Protest (Lavinia Tîlvăr)

La rândul său, o altă tânără din Piaţa Victoriei le reaminteşte guvernanţilor că au fost delegaţi să reprezinte interesele poporului, nu să acţioneze împotriva lui.

"Am ieşit şi astăzi, pe ploaie şi vânt, în Piaţa Victoriei deoarece nimic din ce au promis nu au făcut, ba chiar astăzi au votat împotriva programului lor de guvernare! Nimic din ce fac ei nu mai e pentru popor şi pentru ţară, nu dau legi decât împotriva românilor şi favorabile celor care au jefuit tara! Am ieşit pentru dreptate şi democraţie pe ger şi ninsoare. Vom fi aici până vor înţelege că trebuie să guverneze pentru ţară, nu pentru ei! Poporul are puterea, ei sunt delegaţi să ne reprezinte interesele, şi până vor înţelege asta, vor fi proteste în stradă!", a declarat manifestanta.