Fostul şef al Direcţiei Infrastructură din Primăria Bucureşti, cercetat sub control judiciar

Primăria Municipiului Bucureşti
Primăria Municipiului Bucureşti (Sursa-Facebook)

Mădălin Dumitru, fostul şef al Direcţiei Infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), reţinut joi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, va fi cercetat în libertate, sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti, conform Mediafax.

Mădălin Ionică Dumitru, director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Municipiului Bucureşti este acuzat de fals în declaraţii (trei acte materiale), efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, participaţie improprie la delapidare în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu şi trei infracţiuni de trafic de influenţă, a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Dumitru a fost suspendat din funcţie, după ce a fost reţinut

Conform DNA, Mădălin Dumitru, în calitate de director general în cadrul Direcţiei Infrastructură din Primăria Capitalei, preşedinte al comisiilor de evaluare, preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor etc., a primit mită două maşini de lux (un Mercedes şi un BMW X6), precum şi 50.000 de euro şi 9.000 de lei de la două firme, pentru a le obţine lucrări în subcontractare, avize sau aprobări, dar şi pentru efectuarea plăţilor la timp. De asemenea, Dumitru mai este acuzat că a recepţionat lucrări neefectuate la Pasajul Băneasa, fiind decontaţi în plus 701 metri de parapet nepus în operă, în valoare de de 372.636 lei fără TVA.

Mădălin Dumitru mai este acuzat şi că a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la veniturile realizate în perioada 2008-2013.

Referitor la acuzaţia de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, procurorii au arătat că, după numirea în funcţia de director al Direcţiei Infrastructură, Dumitru a continuat să administreze societăţile Precon SRL şi Magistral SRL, atât în mod direct, cât şi prin intermediul altor persoane, fiind în continuare factorul de decizie în cadrul acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne