FRF condamnă violenţele de la meciul România - Ungaria

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. (youtube.com)

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a condamnat abuzurile forţelor de ordine de pe Arena Naţională. Printr-un comunicat de presă postat pe site-ul FRF, Burleanu a condamnat atitudinile violente şi nejustificate de pe stadion, cerându-şi scuze faţă de fanii care au avut de suferit în urma "abuzurilor şi excesului de zel''.

“Am declarat, imediat după meciul cu Ungaria, că măsurile de securitate şi-au atins scopul. M-am referit exclusiv la măsurile prin care s-a evitat un contact fizic violent între fanii maghiari şi cei români.
În această dimineaţă am descoperit faţa nevăzută a partidei, una dureroasă şi care nu necesită multe comentarii, ci măsuri ferme. Mulţumesc presei pentru informaţiile şi imaginile furnizate. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din România.
Regret incidentele produse între forţele de ordine şi suporteri, îmi cer scuze faţă de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor şi excesului de zel. Federaţia Română de Fotbal condamnă atitudinile violente şi nejustificate la adresa suporterilor.
Îi asigur pe toţi cei care au avut de suferit că vinovaţii vor plăti. La întoarcerea delegaţiei române din Finlanda voi purta o discuţie fermă cu conducerea companiei care a avut responsabilitatea securităţii pe Arena Naţională.
Acest moment a fost picătura care a umplut paharul în ce priveşte Legea 4 şi prevederile ei. Aşa cum am promis suporterilor, în 6 luni vom avea un nou proiect de lege”, scrie Razvan Burleanu
Reamintim că partida de fotbal România-Ungaria a început sub o ploaie de petarde, aruncate de suporteri pe teren şi s-a încheiat cu bătaie, sânge şi arestări.

La un moment dat suporterii maghiari au rupt gardurile şi au intrat în Tribuna I unde s-au luat la bătaie cu fanii români. Jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit în forţă pentru a calma spiritele, însă cei din urmă n-au ţinut cont că printre fanii turbulenţi se aflau atât bătrâni, cât şi copii. Unul dintre suporterii care a fost bătut cu bestialitate de angajaţii BGS este Alex T., un fan al Universităţii Cluj în vârstă de 38 de ani, care a venit la Bucureşti alături de fiica sa.

Aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie iar 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit Jandarmeriei Române.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne