Violenţe la meciul România-Ungaria. Suporteri maghiari au intrat peste cei români şi s-au luat la bătaie

Andrei Pricopie
12.10.2014

alte articole

Jandarmi şi suporteri unguri în Gara de Nord
Jandarmi şi suporteri unguri în Gara de Nord (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
12.10.2014

Sute de petarde şi zeci de fumigene au zburat pe teren înaintea meciului România-Ungaria iar la un moment dat suporterii maghiari au rupt gardurile şi au intrat în Tribuna I unde s-au luat la bătaie cu fanii români de acolo, relatează Mediafax.

Jandarmii au intervenit folosind gazele lacrimogene pentru a-i opri pe tifosii maghiari, iar ulterior au evacuat o parte a microbiştilor români de la Inelul 1 al Peluzei Nord, după ce suporterii au intrat în conflict cu forţele de ordine.

A început o ploaie de petarde şi scaune, iar, după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene, maghiarii s-au îndreptat spre tribuna a doua, mulţi rămânând pe inelul intermediar.

La rândul lor, când a fost intonat imnului Ungariei, românii au huiduit, au aruncat petarde şi au aprins torţe pe care le-au aruncat înspre sectoarele de peluză ocupate de suporterii maghiari, astfel că imnul nu s-a auzit aproape deloc pe stadion.

Aproximativ 30 de suporteri români au fost duşi la secţiile de poliţie şi patruzeci şi şase de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat Irina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

"În zona special amenajată pentru fanii unguri s-au înregistrat incidente. În prima repriză a fost un moment tensionat cauzat de cele două galerii, care au aruncat cu obiecte pirotehnice dintr-un sector în altul şi s-a impus intervenţuia jandarmilor pentru a putea continua partida în condiţii de siguranţă. Nu s-a impus evacuarea galeriilor, dar au fost persoane scoase din stadion în vederea stabilirii identităţii şi aplicării măsurilor legale. Ca şi date preliminare, aproximativ 30 de persoane au fost conduse la poliţie pentru stabilirea identităţii şi efectuarea de verificări privind săvârşirea de diverse infracţiuni, deţinere şi folosite de materiale pirotehnice, adresare de injurii şi participare la scandal. Din câte cunosc, toţi sunt de naţionalitate română. Pentru alţi cinci suporteri români s-a dispus deja sancţiunea de interzicere de a merge la stadion pentru un an", a declarat Irina Drăgan.

Angajaţii BGS, acuzaţi că au bătut oameni nevinovaţi

La minutul 15 al meciului a avut loc cel mai violent episod, atunci când suporterii maghiarii au rupt lanţul de securitate şi au sărit să se bate cu fanii lui Dinamo şi "U" Cluj, care au fost repartizaţi în aceeaşi peluză, scrie Prosport.ro.

Jandarmii şi angajaţii BGS au intervenit în forţă pentru a calma spiritele, însă cei din urmă n-au ţinut cont că printre fanii turbulenţi se aflau atât bătrâni, cât şi copii. Unul dintre suporterii care a fost bătut cu bestialitate de angajaţii BGS este Alex T., un fan al Universităţii Cluj în vârstă de 38 de ani, care a venit la Bucureşti alături de fiica sa.

"Am venit de la Cluj cu fiica mea de 14 ani să văd un meci de fotbal, să văd o echipă de români. Am stat liniştit la meci. Când au izbucnit acele incidente, cei de la BGS ne-au bătut la rând. Au bătut copii, femei, bătrâni, n-au ţinut cont de nimic. Au dat cu spray lacrimogen şi au intrat peste noi. Eu am căzut şi m-au lovit cu bestialitate sub ochii fiicei mele, mi-au spart capul", a declarat aceste potrivit publicaţiei citate.

Pe contul de Facebook al BGS a plouat cu comentarii acuzatoare sau chiar jignitoare la adresa angajaţilor firmei de pază, cu referire directă la incidentele de la meci.

La meciul România-Ungaria de sâmbătă terminat 1-1 au participat peste 48.000 de spectatori, între care aproximativ 2.000 de suporteri maghiari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor