Lăzăroiu: Dacă Ponta ajunge preşedinte şi se răţoieşte un pic Putin la el, a doua zi declară România republică sovietică

Pamflet
Pamflet (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a făcut joi o scurtă trecere în revistă a evenimentelor din scandalul Lukoil, în contextul în care grupul rus a transmis că, dacă până vineri procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile şi pe patrimoniul companiei, Lukoil va închide definitiv rafinăria Petrotel Ploieşti.

"Să reluăm puţin filmul cu Lukoil, ca să înţelegeţi până unde merge nemernicia, laşitatea şi populismul politicienilor", a precizat Lăzăroiu, prezentând punctual şirul evenimentelor.

1. Parchetul General anunţa o evaziune de 200 de milioane de euro la Lukoil şi punerea sub sechestru a conturilor şi bunurilor.

2. Ambasadorul rus protestează.

3. Victor Ponta le spune procurorilor să ridice sechestrul, pentru că rămân 3500 de angajaţi fără salarii.

4. Iohannis şi ceilalţi curajoşi din politică tac mâlc. De ce? Păi, pentru că Ponta a băgat o "populistă de-a lui" cu angajaţi şi salarii şi mai bine stai cu capul la cutie.

5. Macovei e singura care reacţionează dur.

6. Procurorii ridică sechestrul parţial.

7. Lukoil anunţă că închide rafinăria şi concediază 3500 de angajaţi, dacă nu se înţeleg cu procurorii (adică Ponta a şutat, ei au preluat din volé).

8. Macovei reacţionează iar dur la şantajul ruşilor.

9. Niţu, după ce a cedat presiunilor lui Ponta, iese şi se plânge că ruşii de la Lukoil şantajează procurorii. (Corect e: Ponta a încurajat Lukoil să facă presiuni asupra procurorilor).

"Concluzie - dacă Ponta ajunge preşedinte şi se răţoieşte un pic Putin la el, a doua zi declară România republică sovietică. Aşa că PSD poate să-şi schimbe sloganul de campanie: Mândri că suntem români intr-o gubernie rusească", a subliniat Sebastian Lăzăroiu.

Fostul consilier al preşedintelui a evidenţiat diferenţa de atitudine a politicienilor faţă de presiunea venită din partea ruşilor de la Lukoil. În timp ce preşedintele Traian Băsescu i-a poftit afară din ţară dacă nu le convin legile din România, iar Monica Macovei a avut de asemenea o poziţie extrem de dură cu privire la presiunile ruşilor, premierul a pactizat cu aceştia, având o abordare similară cu cea a ambasadorului Rusiei la Bucureşti şi a prim-vicepreşedintelui grupului rus Lukoil, Vladimir Nekrasov.

"Aţi văzut atitudine de Preşedinte al României în faţa şantajului rusesc. Aţi văzut zilele astea aceeaşi atitudine la Monica Macovei şi o atitudine diametral opusă la Victor Ponta, care a pactizat cu ruşii în primele două ore. Care din cei doi merită să fie Preşedinte al României?", întreabă Sebastian Lăzăroiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne