Gabriela Firea versus Consilierii USR. Consilierii, "răi" că nu votează proiectele primăriţei

Gabriela Firea practică şantajul emoţional pentru a-şi trece proiectele în Consiliul General şi îi portretizează în culori negre pe consilierii USR care refuză să o creadă pe cuvânt că proiectele sunt bune şi cer justificări bazate pe documente şi cifre, susţine Dobrev.
Gabriela Firea(senator PSD)
Gabriela Firea(senator PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Primarul Gabriela Firea îşi continuă campania electorală la televiziunile prietene, manipulând opinia publică împotriva consilierilor USR care refuză să voteze proiecte pe care nu le-au studiat anterior, atrage atenţia consilierul Uniunii Salvaţi România, Dumitru Dobrev.

Un ultim exemplu ilustrativ pentru modul în care se "lucrează" în Consiliul General este cazul Pasajului de la Piaţa Sudului, unde consilierilor li s-a cerut să voteze în condiţiile în care dosarul le-a fost înmânat cu doar câteva ore înainte de şedinţa de consiliu. Un alt exemplu adus recent în atenţia opiniei publice de USR este alocarea a 3 milioane de lei pentru dotarea cabinetelor medicale şi stomatologice din Bucureşti, fără ca Firea să fi prezentat o fundamentare temeinică.

Redăm postarea lui Dumitru Dobrev pe tema ciocnirilor între Firea şi consilierii formaţiunii lui Nicuşor Dan.

"Un serial TV cu un număr neprecizat de episoade

Cu un zel nestăvilit, doamna Gabriela Firea îşi continuă campania electorală la televiziunile prietene.

Strategia are doi piloni: ce proiecte bune propune domnia-sa şi ce răi sunt consilierii USR că nu i le votează.

Doamna Firea, care, ca orice jurnalist cu experienţă, ştie destule despre arta manipulării, vine cu argumente emoţionale de tipul „consilierilor USR nu le pasă de sănătatea copiilor noştri, de soarta sporturilor nautice etc.” Şi pentru ca la anumite televiziuni este la dumneaei acasă, nu ratează nici o ocazie pentru a mai ataca o dată USR.

Doamna Firea o ţine una şi bună cu „interesul bucureştenilor”.

E în interesul bucureştenilor să aibă un pasaj la Piaţa Sudului, deci haideţi să votăm cutare lucru.

Excelent, dacă e în interesul bucureştenilor. Dar dacă e aşa, cu cât timp înainte de şedinţa de plen i-aţi prezenta dvs unui consilier un dosar de 200 de pagini care conţine proiectul respectiv, doamnă sau domnule care citiţi aceste rânduri?

Cu o săptămână, că lucrează şi o fi şi el ocupat? Cu cinci zile? Hai cu 3, minimul admis de lege pentru situaţii excepţionale?

Ei bine, nu! DOAMNA FIREA A CONSIDERAT CĂ NU E CAZUL SĂ CITIM DELOC DOSARUL DE CÂTEVA SUTE DE PAGINI REFERITOR LA PASAJUL CU PROBLEME DE LA PIAŢA SUDULUI, drept pentru care ni l-a înmânat joi, la ora începerii şedinţei! Iar proiectul nu era pe ordinea de zi anunţată înainte cu trei zile, a apărut atunci, de nicăieri!

Aceasta este buna guvernare locală a doamnei Firea.

Prezintă o situaţie generică a tuturor cabinetelor şcolare din Bucureşti pe O PAGINĂ A4 şi aceea ar fi fundamentarea pentru cheltuirea a 3 MILIOANE DE EURO.

Ni s-ar fi părut normal ca directorul din primărie care a produs acea pagină să fi făcut un raport de necesitate care să conţină şi o inventariere a acelor cabinete medicale şi stomatologice şcolare. Cutare cabinet poate că are instrumentar medical aproape nou, doar că este puţin uzat moral, iar altul poate nu are de loc. Altul poate că a fost renovat anul trecut din alte fonduri, are şi mobilier şi aer condiţionat, altul poate că nu a mai primit un var proaspăt din 1990.

În felul acesta am fi fost şi noi capabili să verificăm dacă suma de 3.000.000 EUR nu cumva este prea mare sau dimpotrivă, insuficientă.

Numai la noi iniţiative din acestea pornesc de la ucazul unui politician.

În lumea civilizată, decizia de a cheltui sau, dimpotrivă, de a economisi banul public vine după ce ai o documentaţie care să reflecte situaţia de fapt şi o analiză cost-beneficiu.

După care sunt răi consilierii USR şi nu le pasă de copiii bucureşteni - iar aici doamna Firea are grijă să ne dea şi cifra exactă, ca să fie şantajul emoţional mai precis.

Doamna primar trebuie să înţeleagă că noi nu trebuie să o credem pe dumneaei pe cuvânt.

Dumneaei trebuie să fie capabilă, alături de aparatul tehnic al primăriei, să ne convingă că propune proiecte nu doar utile, ci şi legale şi temeinic justificate financiar", scrie pe Facebook Dumitru Dobrev.