Generalul Oprea, la mâna lui Iohannis. Şefa DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale

Nu a trecut mult de când generalul Gabriel Oprea şi-a dat demisia din Senat, iar şefa DNA a şi cerut avizul preşedintelui Klaus Iohannis de începere a urmăririi penale în cazul său pentru ucidere din culpă.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Protagonistul principal din dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea este pe cale să rămână fără imunitate. Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a solicitat miercuri preşedintelui Klaus Iohannis să dea undă verde urmăriri penale în cazul generalului, "având în vedere că au reieşit indicii rezonabile cu privire la participarea acestuia la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în perioada în care deţinea funcţia ministerială".

"Solicitarea a fost transmisă în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale şi având în vedere încetarea, prin demisie, a mandatului de senator al lui Gabriel Oprea, începând cu data de 01 octombrie 2016 (publicată în Monitorul Oficial).

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, efectuarea urmăririi penale faţă de persoane care deţin sau au deţinut calitatea de ministru, pentru fapte săvârşite în exercitarea mandatului, şi care, la data sesizării, nu au şi calitatea de deputat sau de senator, este condiţionată de obţinerea unui aviz din partea Preşedintelui României. (...)

Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi un număr de 18 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală", reiese dintr-un comunicat remis de agenţi anticorupţie.

Mişcarea procurorilor DNA vine în contextul în care Oprea şi-a dat demisia din Parlament pe fundalul protestelor de stradă la care au participat mii de oameni revoltaţi de faptul că aleşii neamului l-au scăpat pe colegul lor, prin vot, de urmărirea penală în dosarul morţii lui Bogdan Gigină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne