Geoană îl "avertizează" pe Antonescu că pierde voturile PSD

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

După ce luni de zile PSD a susţinut sus şi tare că Antonescu este prezidenţiabilul USL, senatorul PSD Mircea Geoană îl avertizează pe Crin Antonescu că a pierdut din simpatiile votanţilor PSD şi că "există riscul" să nu aibă suficiente voturi în cadrul coaliţiei pentru a fi nominalizat în cursa pentru Cotroceni.

Într-un interviu acordat emisiunii După 20 de ani, difuzat duminică de Pro Tv, Geoană a atras atenţia că frecventele atacuri ale lui Antonescu la adresa PSD-ului nu sunt de natură să îi aducă simpatia votanţilor social democraţi:

”Trebuie să fiu un om cu sinceritate şi luciditate şi să spun că domnul Antonescu a pierdut din simpatiile votanţilor PSD. Există riscul ca domnul Antonescu să nu aibă suficient de multe voturi în cadrul USL ca să fie principalul nostru candidat. (...) domnul Antonescu atacându-ne, se îndepărtează de noi”, a declarat Geoană , referindu-se la poziţia contrară abordării PSD a PNL-ului în legătură cu noul Cod Rutier, politica fiscală, exploatările RMGC etc.

În context cu declaraţiile făcute sâmbătă la Arad de liderul opoziţiei Vasile Blaga, care afirma că viitorul prezidenţiabil PDL se va confrunta în alegerile din 2014 cu Ponta, nu cu Antonescu, care "e prea obosit" pentru a mai conta in cursa pentru Cotroceni, Geoană a afirmat şi el că este puţin probabil ca un partid "disciplinat şi organizat cum este PSD să nu aibă candidat în premieră în ultimii 25 de ani."

Geoană a mai remarcat că Antonescu "este mai degrabă interesat de o culegere a voturilor de pe zona de dreapta" decât de voturile PSD.

Întrebat dacă îl va vota pe Antonescu în eventualitatea în care PSD nu va avea propriul candidat, Mircea Geoană a eludat întrebarea declarând doar că el este un PSD-ist disciplinat.

”Dacă PSD nu va avea propriul candidat, vom fi cu toţii disciplinaţi. Din punct de vedere al poziţionării publice astăzi, mi se pare că a ales o cale greşită. Asta pentru mine e o dezamăgire din punct de vedere calcul tactic şi strategic”, a mai declarat Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne