Guvernul Grindeanu a depus jurământul la Cotroceni. Iohannis îl ironizează pe Dragnea

După audieri pe repede înainte în Parlament şi votul de învestitură în Parlament, miniştrii Cabinetului Grindeanu au depus jurământul la Cotroceni, unde Iohannis l-a înţepat pe Dragnea şi a ironizat programul populist al PSD.
Guvernul Grindeanu la Palatul Cotroceni
Guvernul Grindeanu la Palatul Cotroceni (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Miniştrii Grindeanu au depus, miercuri, jurământul la Cotroceni, după ce, cu puţine ore înainte au fost învestiţi de Parlament. Cu ocazia ceremoniei, şeful statului n-a pierdut ocazia de a ironiza programul de guvernare al PSD bazat pe tăieri de taxe corelate cu creşteri de salarii şi pensii, şi nici de a-l persifla pe Liviu Dragnea.

"Domnule Dragnea, aflarăm de la TV că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei!”, a declarat preşedintele, citat de news.ro, adresându-i-se lui Dragnea, cu un perfect simplu oltenesc, atipic pentru el.

În ceea ce priveşte Guvernul, şeful statului le-a cerut miniştrilor să păstreze "clară, vizibilă şi declarată, orientarea euro-atlantică a României" şi poate, să întărească poziţia României în cadrul NATO şi în cadrul Uniunii Europene.

"Eu aştept, şi mulţi aşteaptă, nu toţi, dar foarte mulţi aşteaptă, să faceţi tot ce se poate, şi se poate, să sprijiniţi o justiţie independentă în România. Asta înseamnă întărirea statului de drept. Aţi jurat că veţi face tot ce puteţi pentru o democraţie matură în România. O democraţie fără o justiţie independentă şi fără un stat de drept nu putem să ne imaginăm în Europa.", a mai adăugat Iohannis.

Nu în ultimul rând, preşedintele a transmis Guvernului că "are o misiune grea" şi că miniştrii vor trebui să "livreze" ce au promis în campania electorală.

"Din acest moment, dumneavoastră sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală. Aşa îmi imaginez că după alegeri trebuie să pornească un Guvern. Campania electorală nu este doar un circ mediatic, cu toate că şi asta este, ci în campania electorală s-au făcut promisiuni. De asta aţi fost votaţi şi mă adresez aici celor care sunt parlamentari şi şefi în Parlament şi asta trebuie să livreze Guvernul", a afirmat şeful statului după ce membrii Cabinetului Sorin Grindeanu au depus jurământul de învestitură.

Ironic la adresa programului de guvernare PSD, program catalogat de opoziţie drept populist şi falimentar pentru ţară, căci Dragnea a promis tăieri de taxe corelate cu creşteri de salarii, pensii plus tot felul de facilitaţi, Iohannis şi-a exprimat "speranţa" că membrii Guvernului îi vor explica modul în care vor fi realizate unele măsuri.

"Sper ca într-o zi să-mi explicaţi cum veţi face în aşa fel încât să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3%, să creşteţi salariile, să scădeţi impozitul, TVA şi multe alte lucruri. Eu îmi doresc să faceţi aceste chestiuni", a declarat preşedintele, potrivit Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne