Hingherul şef al Capitalei readuce România "pe hartă". Europarlamentar german intervine în sprijinul ONG-urilor

Stefan Bernhard Eck
Stefan Bernhard Eck (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

România a ajuns din nou în atenţia Europei şi nu pentru elevii săi olimpici sau pentru vreo invenţie care să uimească lumea prin ingeniozitatea ei, ci în urma unor declaraţii scandaloase ale coordonatorului ASPA, Răzvan Băncescu, care, în războiul său cu organizaţiile de protecţia animalelor a împroşcat cu noroi ONG-urile implicate în salvarea câinilor maidanezi.

Titular al 118 plângeri penale, potrivit ONG-urilor, controversatul şef al ASPA a susţinut în cadrul unei conferinţe de presă că ONG-urile pentru protecţia animalelor s-ar face vinovate de “traficarea” a zeci de mii de câini pentru “zoofilie şi experimente” în Germania şi Danemarca, de constituirea unor reţele mafiote, de deturnarea unor fonduri, de relocarea a mii de câini prin păduri, de tentative de a repopula Bucureştiul cu câinii din adăposturile clandestine etc.

Urmarea? Europarlamentarul german Stefan Bernhard Eck, revoltat de faptul că in războiul său contra organizaţiilor de protecţia animalelor Băncescu nu se jenează să acrediteze ideea că nemţii duc un mod de viaţă pervers şi deviant, promite că, dacă autorităţile locale nu vor lua măsuri, se va adresa guvernului german şi Parlamentului European, solicitându-le să reacţioneze printr-o notă de protest oficială. Reamintim ca dl. Eck a participat la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de luni, 2 februarie, şi a cerut aleşilor locali suspendarea coordonatorului de proiect al A.S.P.A., Răzvan Băncescu.

"Dacă în Germania o persoană publică ar fi organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia, absolut fără nicio dovadă ar fi proferat asemenea acuzaţii extrem de grave cu certitudine, prima chestiune ar fi fost suspendarea din funcţia publică după care s-ar fi trecut la cercetarea lui, iar dacă după cercetare s-ar fi constatat că în spatele acestor declaraţii s-au aflat nişte intenţii clare de a dăuna, de a distruge imaginea protecţiei animalelor, din motive pe care le suspectez a fi de natură egoistă şi financiară, cu certitudine şi-ar fi pierdut serviciul şi ar fi ajuns şi în faţa justiţiei.", a declarat Stefan Eck pentru Epoch Times.

În cadrul unui amplu interviu acordat Epoch Times, dl. Stefan Eck a vorbit despre acţiunile sale menite să sprijine acţiunile ONG-urilor din România implicate în salvarea animalelor şi a relatat că, în viitorul apropiat, ne putem aştepta la o vizită în România a intergrupului pentru bunăstarea şi protejarea animalelor din Parlamentului European, care ar urma să se întâlnească cu preşedintele Klaus Iohannis. Cu ocazia vizitei sale în România, dl. Eck a depus ultimul document oficial în acest sens urmând ca vizita să fie programată în perioada următoare.

Reamintim că în România, după moartea lui Ionuţ Anghel, exterminarea câinilor vagabonzi a devenit una din priorităţile majore ale autorităţilor locale. ONG-urile acuză că motivaţia edililor nu este bunăstarea oamenilor ci interesele financiare şi că primăriile au făcut din câini o afacere cu multe zero-uri. Deşi ONG-urile au propus soluţii pentru rezolvarea problemei (sterilizări gratuite etc.), edilii locali nici nu vor să audă şi asta pentru că preferă să încaseze bani pentru ridicarea şi "întreţinerea" câinilor de pe străzi, în condiţiile în care numeroşi câini sunt în adăposturi doar scriptic.

Va invităm să aflaţi mai multe despre scopul şi concluziile vizitei dlui. Eck în România urmărind interviul acordat pentru Epoch Times de europarlamentarul german şi de dl. Claudiu Dumitriu, vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor şi presedinte al Aliantei Combaterea Abuzurilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne