Ilie Sârbu ar accepta să fie preşedinte al comisiei "cazul Călăraşi"

Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra  Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie  Sârbu şi Victor Ponta
Şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, dezbateri asupra Proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2013. În imagine, Ilie Sârbu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Ilie Sârbu, liderul Grupului PSD din Senat, a afirmat, joi, că va accepta să fie preşedintele comisiei de anchetă în "cazul Călăraşi" dacă constituirea comisiei depinde de numirea sa la şefia acesteia, potrivit mediafax.

"Am înţeles că preşedintele Antonescu a spus că este de acord să se constituie comisia, dacă eu voi accepta să fiu preşedinte sau aşa ceva. Dacă constituirea comisiei depinde de nominalizarea mea, sigur că accept", a afirmat Ilie Sârbu, precizând că mai trebuie să voteze şi partidul său ca el să preia şefia comisiei parlamentare de anchetă.

Preşedintele grupului senatorilor PSD a mai arătat că nu înţelege poziţia PNL, care nu a luat o hotărâre în ce priveşte înfiinţarea comisiei de anchetă.

"Nu cred că liberalii îşi permit luxul acesta, ca, după ce ani de zile în care l-am tocat pe Băsescu, am spus că face, când avem şansa să verificăm un caz, o speţă, încercăm să găsim tot felul de motivaţii, că nu se justifică", a menţionat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD a adăugat că liberalii nu au nimic de câştigat cu această poziţie.

În legătură cu constituirea comisiei, Sârbu a arătat că este pregătit deja draftul, notele de fundamentare, hotărârea privind înfiinţarea comisiei şi urmează să fie convocat un Birou Permanent reunit şi, apoi, plenul reunit, pentru a aproba înfiinţarea comisiei.

Ilie Sârbu a susţinut că activitatea comisiei de buget-finanţe pentru cercetarea activităţii CEC îşi va urma cursul, noua comisie care s-ar constitui urmând să analizeze documentele de la Ministerul Agriculturii, Academia de Ştiinţe Agricole, "cum a plecat terenul către familia Băsescu", cum au fost împroprietăriţi cei care au vândut acest teren, cum s-a dat subvenţie. El a precizat că se va verifica cum s-a ajuns la obţinerea unei suprafeţe de hectare, deoarce ştie din experienţa proprie că este foarte greu când un ţăran nu doreşte să îşi vândă partea de teren.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmase, joi, în conferinţa de presă susţinută la sediul partidului, că nimeni din PNL nu va împiedica vreo comisie de anchetă şi că "sigur" că liberalii vor fi de acord, menţionând însă că decizia nu va fi luată azi şi că de pe acum propune ca aceasta să fie condusă de senatorul PSD Ilie Sârbu.

Premierul Victor Ponta, consideră că numirea senatorului PSD Ilie Sârbu la conducerea comisiei de anchetă în cazul Călăraşi este "o glumă", subliniind că nu sunt bune toate glumele liderului PNL, Crin Antonescu.

Crin Antonescu a răspuns că nu vede de ce propunerea ca Ilie Sârbu să deţină şefia unei viitoare comisii parlamentare de anchetă "în cazul Călăraşi" ar fi considerată o glumă, afirmând că e o propunere "frăţească" din partea PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne