În perioada 12-19 mai, Reprezentanţa UE va celebra pe larg Ziua Europei 2012 în Moldova

(photos.com)

În perioada 12 - 19 mai, la iniţiativa Reprezentanţei Uniunii Europene, la Chişinău şi Comrat va fi celebrată pe larg Ziua Europei 2012 în Republica Moldova! În centrul atenţiei se vor afla “Satele Europene”, având loc dezbateri publice pe teme politice şi economice privind cooperarea Moldovei cu Uniunea Europeană, cu participarea ambasadorilor Uniunii Europene şi a reprezentanţilor autorităţilor publice din ţara noastra.

Totodată, în perioada respectivă, misiunile diplomatice ale ţărilor europene îşi vor prezenta obiceiurile, tradiţiile, patrimoniul cultural şi vor oferi preparate din bucătăria naţională. Iar în cadrul "Şcolilor de limbi" vor avea loc lecţii de limbi europene, precum şi un concert folk de muzică europeană în timpul zilei.

Potrivit Publika.TV, sărbătoarea va începe pe 12 mai 2012, la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale la orele 14:00. Manifestaţiile vor culmina cu un concert al interpreţilor din Republica Moldova şi din străinătate. Concertul va avea loc pe 12 mai cu începere de la orele 19:00.

În perioada 14-18 mai, tot în cadrul celebrărilor Zilei Europei, va avea loc Festivalul Filmului European la cinematograful “Gaudeamus” din Chişinău. În fiecare zi vor fi proiectate două-trei filme europene în limba originală cu subtitrare în limba de stat a Republicii Moldova, în total fiind 14 filme europene, cu intrare liberă.

Pentru prima dată, celebrarea Zilei Europei va avea loc şi în Găgăuzia. În acest sens pe 19 mai, în piaţa centrală a municipiului Comrat. Programul evenimentelor va fi similar celor din Chişinău de pe 12 mai.

Precizăm că Ziua Europei este organizată de Reprezentanţa Uniunii Europene în Republica Moldova.

Celebrarea acestei sărbători oferă o ocazie unică pentru a confirma angajamentul faţă de valorile europene comune, a apropia culturile şi a conştientiza identitatea europeană comună în deplina ei diversitate, precum şi pentru a informa opinia publică despre sprijinul pe care îl oferă Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe