Iohannis, îi răspunde lui Ponta: Afirmaţiile sale mi se par de-a dreptul hilare, caraghioase

Victor Ponta vs Klaus Iohannis
Victor Ponta vs Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis a răspuns luni seară, la Realitatea Tv, la acuzaţiile premierului Victor Ponta potrivit cărora acesta ar fi dorit de anumite "structuri" să ocupe funcţia de preşedinte, mutare pregătită de mult în "laboratoare". În stilul diplomatic caracteristic, Iohannis îi explică lui Ponta că ştie cum a ajuns în poziţia aceasta, subliniind că acest lucru "nu are de-a face cu nicio conspiraţie, cu niciun laborator".

"În laboratoare se testează tot felul de persoane. Eu nu sunt bun pentru anumite structuri pentru preşedinte că sunt premier şi preşedintele unui mare partid. La fel este şi Crin Antonescu, preşedintele celui de-al doilea partid din România. Trebuia găsit un preşedinte care să nu aibă sprijin şi rădăcini, ci analişti care primesc ordin pe unitate. Din punct de vedere politic, Iohannis nu are o bază politică comparabilă cu a mea sau cu a domnului Antonescu", a declarat Victor Ponta, adăugând că acest acest lucru se întâmplă "ca să nu se schimbe nimic după ce pleacă domnul Traian Băsescu de la Cotroceni"

Însă, în opinia premierului toate aceste scenarii suferă de un singur lucru, şi anume că "un om creat în laborator nu poate să obţină voturi". "Traian Băsescu nu e un om creat în laborator, doar s-a lipit pe structurile securităţii", a adăugat Ponta.

În replică, Klaus Iohannis a subliniat că nu este "un om creat în laborator" cu scopul de a-l înlocui pe Traian Băsescu.

"Dacă sunt un om slab sau gras pot să hotărască alţii. Dacă s-a referit la calitatea de politician slab sau politician puternic, nu i-aş da niciun răspuns, ci aş lăsa mai degrabă analiştii să îşi dea părerea avizată. Iar în chestiunea cu anumite structuri şi anumite scenarii, acele afirmaţii mi se par de-a dreptul hilare, caraghioase", a declarat Iohannis.

Liderul PNL a continuat: "Este cel puţin extrem de riscant ca premierul să iasă în spaţiul public şi să ne povestească că sunt anumite combinaţii şi anumite scenarii create în anumite laboratoare. Nu cred că e foarte bine să se facă astfel de afirmaţii. Eu nu am auzit niciodată în Europa pe un demnitar făcând afirmaţii din această categorie. E foarte straniu. Dacă acele informaţii ar fi adevărate, domnia sa ar fi obligat, prin fişa postului, să ia măsuri. Eu ştiu cum am ajuns aici şi nu are de-a face cu nicio conspiraţie, cu niciun laborator, cu niciunul dintre palate din Cotroceni sau Piaţa Victoriei".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne