Isărescu, despre formarea unui guvern de tehnocraţi: "Avem rezerve de cadre"

Guvernatorul Băncii Naţionale a explicat joi că este foarte important ca noul Guvern să se formeze rapid şi a confirmat că instituţia sa are cadre din care se poate alege.
Mugur Isărescu
Mugur Isărescu (Epoch Times România)

Întrebat la ce efecte se aşteaptă în perioada următoare, până la formarea unui nou Guvern, având în vedere că Legea bugetului pe 2016 este suspendată, iar cea a salarizării bugetare nu este finalizată, Guvernatorul BNR a explicat joi că efectele generate de actuala situaţie politică din România vor depinde de rapiditatea cu care se va forma un nou Executiv şi de deciziile ulterioare ale acestuia.

"Cred că vor depinde (efectele - n.r.) de rapiditatea cu care se va forma noul guvern şi deciziile pe care le va lua noul guvern. Ceea ce pot să vă spun este că, în prezent, situaţia macroeconomică, pe care noi o monitorizăm şi de care răspundem este stabilă, în general poziţia economică a ţării este bună şi că, inclusiv prin deciziile de astăzi, dar şi prin prudenţa pe care am manifestat-o în trecut, ne-am creat acel câmp de acţiune şi acea poziţionare pentru a face faţă unor situaţii mai dificile", a afirmat Isărescu, citat de Mediafax, la briefingul susţinut după şedinţa Consiliului de Administraţie al BNR pe teme de politică monetară.

De asemenea, în contextul în care se vorbeşte tot mai mult de un guvern condus de un tehnocrat, cel puţin pe o perioadă de un an, Isărescu a fost întrebat dacă acesta poate proveni din rândurile BNR.

"Avem rezerve de cadre aici, deci da", a răspuns guvernatorul.

Reamintim că preşedintele Iohannis a demarat consultări cu partidele politice pentru numirea unui nou Guvern, după demisia premierului Ponta.