Klaus Iohannis îi cere lui Ponta să lămurească dacă a fost ofiţer acoperit

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis i-a cerut public premierului Victor Ponta să clarifice ce este adevărat şi ce nu este adevărat din afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu cu privire la faptul că între 1997 şi 2001, acesta ar fi fost ofiţer acoperit SIE.

Potrivit Realitatea.net, Iohannis, a declarat că, în opinia sa, s-au spus lucruri foarte grave în spaţiul public, iar premierul, candidat la funcţia supremă în stat este dator să explice în faţa naţiunii ce este adevărat şi ce nu este este adevărat, şi să spună ce se ascunde din CV-ul său:

”Voi face o scurtă declaraţie de presă. În spaţiul public s-au spus lucruri grave, care ne fac să credem că în unele instituţii ale statului există probleme de funcţionare. S-au făcut afirmaţii grave care ridică mari semne asupra trecutului unuia din candidaţii la Preşedinţia României, în speţă a domnului Victor Ponta. Având în vedere că aceste teme şi aceste afirmaţii sunt de o gravitate deosebită, ele nu pot fi trecute cu vederea, nu pot fi muşamalizate, nu pot fi scoase din dezbaterea publică. Îi solicit domnului Victor Ponta să clarifice în faţa naţiunii situaţia domniei sale şi să facă lumină în această chestiune, să ne lămurească foarte bine care lucruri sunt adevărate şi care nu sunt adevărate din cele spuse despre domnia sa", a declarat Iohannis.

Prezidenţiabilul ACL a amintit că Ponta a declarat la Craiova, la lansarea candidaturii sale pentru Cotroceni că este un om liber şi s-a întrebat ce alte lucruri mai ascunde premierul în cv-ul lui:"Domnule Ponta, ce alte lucruri aţi mai ascuns în cv-ul dvs? Ce alte lucruri nu ne-aţi spus şi ar fi fost bine să ne spuneţi?

Iohannis a adăugat că, după părerea sa, Ponta nu poate fi preşedinte, căci preşedintele României nu poate fi "duplicitar şi manevrat".

"România lucrului bine făcut (sloganul electoral a lui Iohannis n.r.) este o Românie normală, în care politica este orientată spre soluţii. Eu cred că preşedintele este al românilor, nu al unor structuri, nu al unor găşti de partid, cu alte cuvinte preşedintele trebuie să fie un om liber. Eu sunt un om liber, Victor Ponta este un om manevrat”, a declarat Iohannis.

Reamintim că luni, preşedintele Băsescu a declarat la Realitatea TV că Victor Ponta a fost, în perioada 1997 - 2001 ofiţer acoperit SIE. Tot luni, preşedintele a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni că Iohannis a dat dovadă de un "oportunism feroce" când s-a înscris în cursa pentru preşedinţie, având în vedere care are pe rol un proces de incompatibilitate cu ANI.