Ludovic Orban: "Sunt primul care am afirmat că ofiţerul acoperit este Victor Ponta"

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, marţi, că pentru el faptul că premierul a fost ofiţer al unui serviciu de informaţii nu este o noutate. În opinia liberalului, declaraţia că Victor Ponta a fost ofiţer acoperit nu va avea un impact foarte mare, având în vedere că este făcută de Traian Băsescu.

"Sunt primul care am afirmat că ofiţerul acoperit este Victor Ponta", a declarat Orban pentru Mediafax, adăugând că acest lucru nu este nicio noutate pentru el.

"Trebuie văzut dacă nu era ilegal ca Victor Ponta, fiind procuror la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, să fie în acelaşi timp şi ofiţer de informaţii", a mai adăugat vicepreşedintele PNL.

Orban a mai adăugat că speră că toţi românii să înţeleagă faptul că "Victor Ponta nu poate să ajungă preşedintele României, în condiţiile în care i-a minţit pe toţi românii ascunzând faptul că a fost ofiţer al unui serviciu de informaţii".

Reamintim că preşedintele Băsescu a declarat luni seara, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE în perioada 1997-2001, ceea ce reprezintă "o ilegalitate constituţională" şi "o incompatibilitate", potrivit Constituţiei.

"Conform Constituţiei României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate", a declarat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne