La Constanţa plouă cu „pomana lui Mazăre”

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

Pensionarii care au venituri până în 1.000 de lei vor primi facilităţi la transportul în comun, iar toate persoanele care au salarii de până la 1.000 de lei vor primi, începând cu luna noiembrie, pachetele cu alimente, numite ”pomana lui Mazăre”, potrivit deciziilor luate joi de consilierii locali constănţeni, la propunerea edilului Radu Mazăre, scrie Evz.ro

„Am aprobat la RATC gratuitatea până la 1000 de lei. Într-o şedinţă extraordinară o să aprobăm şi majorarea până la 1000 de lei a veniturilor persoanelor cărora le dăm pachete. Asta înseamnă că vor primi, şi hotărârea va fi valabilă, pentru noiembrie şi decembrie”, a declarat Radu Mazăre la finalul şedinţei CLM.

Întrebat de jurnaliştii de la publicaţia citată dacă este vorba de decizii electorale, edilul a replicat: „Nu e electorală, nu am crescut întotdeauna în funcţie de venit?”

Edilul a subliniat că un alt obiectiv important pentru el este scăderea facturii la gigacalorie, care este strict legată de situaţia mult râvnitului Port Constanţa.

„Am spus că vrem să o facem (scăderea facturii la încălzire) cu banii pe care o să-i luăm pe dividente de la port. Dacă nu reuşim, până în alegeri, să transferăm procentul de la port, o să facem doar pe ceea ce avem acum şi asta înseamnă o scădere de 10% a facturii”, a precizat Mazăre, adăugând că dacă ar obţine de la premierul Ponta acţiunile portului Constanţa ar ieftini gigacaloria cu 25%, însă numai pentru abonaţii deja subvenţionaţi. În caz contrat, Radu Mazăre sugerează că nu este exclusă o majorarea a tarifului gigacaloriei, şi aşa printre cele mai scumpe din ţară, 358,53 lei.

Scrisoarea lui Mazăre către electorat

Mai multe oficialităţi şi-au exprimat opinia în legătură cu importanţa păstrării pachetului majoritar de acţiuni ale portului Constanţa de către statul român.

Pe 25 aprilie, în prima zi a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, zeci de mii de constănţeni au primit o scrisoare prin care primarul Radu Mazăre susţíne că este neapărat necesară preluarea unui nou pachet de acţiuni vizând Portul Constanţa.

Deputatul PMP Florin Gheorghe a afirmat: „Primarul Constanţei ne-a obişnuit cu epistolele, amăgeşte oamenii sub false pretexte. Aşa cum reuşesc ceilalţi primari din ţară să subvenţioneze gigacaloria fără să aibă portul, aşa ar trebui să poată să facă şi Mazăre. Poate că pentru asta RADET ar trebui să nu mai sponsorizeze echipe sportive şi un anumit post TV”, a explicat Florin Gheorghe.

Parlamentarul constănţean a mai adăugat: „Mazăre va distruge Portul Constanţa, la fel cum a distrus acest oraş”.

Deputatul FC Dănuţ Culeţu a afirmat că, din punctul său de vedere, „constănţenii nu vor avea niciun beneficiu după preluarea acestui nou pachet de acţiuni, la fel cum s-a întâmplat odată cu preluarea, în 2008, a pachetului de 29%”. Parlamentarul consideră că trimiterea acestei scrisori în timpul campaniei electorale, precum şi recentele demersuri ale municipalităţii de preluare a pachetului de acţiuni „au un puternic substrat politic”.

„Mesajul este acela că trebuie aduse voturi pentru PSD. Însă îi rog pe constănţeni să fie mai sceptici în timpul campaniiilor electorale şi să se gândească dacă promisiunile lui Mazăre din campanii s-au adeverit realmente”, a mai menţionat Culeţu.

Totodată, deputatul a subliniat că, „în contextul tensiunilor politice externe din jurul Ucrainei nu e indicat ca managementul portuar să ajungă pe mâna unei administraţii locale, e mai bine să rămână sub autoritatea Guvernului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne