Lazăr, pe baricade: Cere încetarea detaşării secretarilor de stat Hăineală şi Sima la Ministerul Justiţiei

Şeful Parchetului General cere CSM încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a secretarilor de stat Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, ca urmare a anchetei DNA vizând elaborarea şi emiterea controversatelor "ordonanţe-elefant".
Justiţie (www.pixabay.com)
Andrei Pricopie
02.02.2017

Procurorul general Augustin Lazăr a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima. Decizia vine în contextul în care DNA a declanşat o anchetă referitoare la elaborarea controversatelor ordonanţe privind graţierea şi modificarea Codurilor penale.

"Având în vedere necesitatea derulării în condiţii de imparţialitate a unei cauze instrumentate de către Direcţia Naţională Anticorupţie, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi a proiectului de lege pentru graţierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală şi a domnului procuror Constantin Sima", se arată într-un comunicat remis de instituţia condusă de Augustin Lazăr.

Trebuie menţionat că secretarul de stat Constantin Sima tocmai ce a preluat atribuţiile ministrului Justiţiei, Florin Iordache, până la data de 7 februarie.

Ancheta la care face referire Lazăr a fost declanşată în urma unui denunţ făcut la DNA de trei reprezentanţi ai mişcării civice Iniţiativa România şi vizează elaborarea şi emiterea controversatelor "ordonanţe-elefant" care au declanşat cele mai mari proteste de după Revoluţie. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor