Liderii tineretului ALDE părăsesc "partidul penalilor" condus de Tăriceanu: "Vrem să facem politică liberală, nu politică anti-justiţie!"

Liderii tineretului ALDE se dezic de politica anti-justiţie a şefului Senatului şi se retrag din partidul devenit "colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certaţi cu legea."
Conferinţă de presa ALDE, în imagine Daniel Constantin, Calin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleşcanu
Conferinţă de presa ALDE, în imagine Daniel Constantin, Calin Popescu-Tăriceanu, Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderii tineretului ALDE părăsesc partidul, acuzând că politicienii penali promovaţi de preşedintele Tăriceanu le compromit viitorul.

Potrivit comunicatului de presă semnat de Elena Alecu – vicepreşedinte TLDE şi Andrei Timiş – membru BPN TLDE, tinerii au decis să se dezică de ALDE nemulţumiţi de faptul că Tăriceanu face "politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul şi poziţiile cheie". Totodată, tinerii afirmă că rolul lor este să facă politică respectând legea, motiv pentru care nu pot accepta asocierea cu personaje toxice pentru România.

Demisia tinerilor ALDE vine la scurtă vreme după ce Călin Popescu Tăriceanu a postat pe site-ul Senatului un apel către colegii parlamentari, cerându-le să nu se mai pronunţe, până la finele mandatului, pe cererile venite din partea DNA, ceea ce va bloca, practic, anchetarea parlamentarilor corupţi.

Redăm comunicatul remis de tinerii ALDE Epoch Times.

"Am ales să facem politică liberală pentru că avem convingerea fermă că liberalismul e doctrina potrivită generaţiei noastre, care îmbină în mod perfect libera iniţiativă, respectarea drepturilor şi promovarea valorile autentice. Am ales să facem politică liberală în ALDE, crezând că un fost premier liberal, singurul premier liberal postdecembrist, un om politic declarat liberal încă de la începutul anilor '90 va face o politică pe care ne-o dorim cu toţii.

Ne-am înşelat. Am fost înşelaţi.

Din fruntea Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, domnul Călin Popescu Tăriceanu nu face politică liberală. Face politica de cadre a penalilor invitaţi să preia partidul şi să ocupe funcţiile-cheie. Listele partidului, aşa cum încep ele să se contureze, demonstrează că toată munca noastră din ultimul an, toate procentele – puţine sau multe, după caz – pe care am reuşit să le strângem la alegerile locale, toate eforturile noastre puse exclusiv în slujba ALDE se află acum la dispoziţia urmăriţilor penal, a trimişilor în judecată şi a condamnaţilor cu care Călin Popescu Tăriceanu a populat acest partid.

Suntem tineri care vor să facă politică. Politică liberală, nu politică anti-justiţie. ALDE, un proiect politic început frumos, a devenit în ultimele luni colacul de salvare pe care Călin Popescu Tăriceanu îl aruncă celor certaţi cu legea, cu aprobarea tacită a lui Daniel Constantin.

Noii ”colegi de partid” excluşi de peste tot şi recuperaţi de Tăriceanu nu fac decât să confirme eticheta de partid al penalilor. Iar noi, convinşi că rolul generaţiei noastre e să facem politică respectând legea, nu putem accepta asocierea cu personaje toxice pentru România. Iar pentru că partidul nu se poate schimba, iar fiecărei critici preşedintele Tăriceanu îi răspunde cu o excludere, am decis să părăsim ALDE.

Vom face politică liberală, nu politică penală!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne