Liderul deputaţilor PNL: Noi abuzuri ale partidului stat. PSD vrea să acapareze Curtea de Conturi

George Scutaru, deputat PNL
George Scutaru, deputat PNL (Epoch Times România)

Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a avertizat că PSD vrea să controleze total Curtea de Conturi, instituţie ce deţine un rol esenţial în controlul folosirii şi alocării banilor publici, acesta explicând că PSD nu a mai dat opoziţiei niciun post de consilier din cele şase posturi din cadrul Curţii de Conturi.

"Tragem un serios semnal de alarmă cu privire la faptul că baronii PSD vor să controleze Curtea de Conturi, instituţie cu un rol decisiv în controlul alocării banilor publici. Astăzi s-a petrecut un lucru foarte grav şi anume instituirea unui regim dictatorial în Parlament de către PSD care nu a mai dat niciun loc din cele şase posturi de consilieri la Curtea de Conturi, al căror mandat expiră în acest an", a declarat Scutaru.

Şeful liberalilor din Camera Deputaţilor a adăugat că această împărţire a acestor posturi de consilier este un cadou pentru baronii locali precum Mazăre, Oprişan sau Duicu, pentru că aceştia ar putea dormi liniştiţi atunci când vine Curtea de Conturi să verifice cum au cheltuit banii publici.

"PSD a sfidat orice cutumă parlamentară şi a decis ca la Curtea de Conturi coaliţia majoritară să ocupe toate posturile, respectiv PSD patru, iar UDMR şi PC câte unul. Absenţa oricărei persoane propuse de opoziţie pentru posturile de la Curtea de Conturi arată dorinţa PSD de a controla această instituţie. De fapt, modalitatea de alocare a acestor posturi reprezintă un cadou pentru cei precum Mazăre, Oprişan sau Duicu, să poată dormi liniştiţi atunci când Curtea de Conturi vine să îi verifice", a precizat Scutaru.

George Scutaru a anunţat încă două cazuri de acaparare a posturilor publice de către PSD, care a încălcat normele legale în cadrul negocierilor liderilor de grup, acestea fiind stabilirea unor posturi în Consiliile de Administraţie de la BNR şi Radiodifuziunea Română. Acesta a explicat că pentru BNR, PSD îşi ia 3 posturi, partide mici precum PC şi PPDD vor avea câte un post, pe când PNL, care a avut două posturi până acum, va avea numai unul singur.

"La BNR sunt opt posturi, plus cel de guvernator, care a fost scos din algoritmul politic, iar pentru cele opt, PSD a propus următoarea formulă: PDL, PNL, PC, UDMR şi UNPR câte un loc, iar PSD trei. La Radiodifuziune, mandatele au fost distribuite astfel: câte unul PDL, PNL, PC, UDMR, UNPR şi PPDD, iar PSD două. În acest fel, se încalcă art. 19, alin. 2a din legea 41/1994, privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi SRTV, conform căruia grupurile parlamentare reunite din cele două Camere ale Parlamentului înaintează propuneri pentru cele opt locuri din Consiliul de Administraţiei potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în legislativ", a declarat Scutaru.

Referitor la cele trei cazuri de abuz, liderul deputaţilor liberali a afirmat că acestea vor fi aprobate de parlament săptămâna viitoare, iar singurul lucru pe care poate să-l facă PNL este să conteste la Curtea Constituţională modul în care s-au alocat posturile în CA al Radiodifuziunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne