Macovei: PSD, PNL şi UDMR nu vor ca românii din diaspora să voteze. Le strică toate socotelile

Marile partide politice nu vor să adopte legea votului prin corespondenţă, lege care ar da posibilitatea românilor din diaspora să se implice mai mult în viaţa politică din România.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Audierea fostului ministru de Externe, Titus Corlăţean, în dosarul Diaspora, este un lucru normal, a declarat luni, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 Tv, europarlamentarul Monica Macovei.

"Există foarte multe probe şi foarte multe sesizări. E foarte normal. Mă întrebam când începe şi acest dosar. Nu am primit nicio notificare după ce am făcut plângerea", a declarat Monica Macovei, care s-a numărat printre cei ce au depus plângere penală împotriva "lui Titus Corlăţean, Victor Ponta şi încă o persoană".

Fostul ministru al Justiţiei a subliniat faptul că au existat ambasadori care le-a spus acestora dinainte câţi oameni vin la vot şi câte secţii sunt necesare. "Niciodată, niciun partid nu a vrut să voteze dispora pentru că le spulberă", a continuat Monica Macovei.

Europarlamentarul a amintit că preşdintele Klaus Iohannis le-a promis două lucruri românilor din diaspora care nu au apucat să voteze la prezidenţialele din 2014.

"Se face un an şi nu s-a întâmplat nimic. Unde e legea votului la distanţă pe care a promis-o între cele două tururi? Eu am propus un proiect de lege la Comisia Electorală. Nu am mai auzit nimic de atunci. Iohannis nu s-a ţinut de promisiune. Trebuie să facă presiune zi de zi. Nici PSD, nici PNL, nici UDMR, nimeni nu vrea ca românii din diaspora să voteze pentru că le strică toate socotelile", a mai precizat Monica Macovei.