Maduro lansează cel mai amplu exerciţiu militar desfăşurat vreodată de Venezuela

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro.
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro. (Getty Images)

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a lansat duminică cel mai mare exerciţiu militar organizat vreodată în ţara sud-americană, lansarea fiind transmisă în direct la televiziunea de stat.

Înainte de începerea exerciţiilor, preşedintele a sosit în statul nordic Miranda pentru a inspecta echipamentele militare, inclusiv lansatoarele de rachete de producţie rusească ce sunt folosite de forţele armate.

Exerciţiul militar se va încheia în 15 februarie şi va fi cel mai important exerciţiu desfăşurat de regimul din Caracas în istoria sa de 200 de ani, potrivit dictatorului socialist Maduro.

Exerciţiul va include operaţiuni de protejare a teritoriului, coastei şi râurilor ţării în faţa invadatorilor străini şi, de asemenea, armata îşi va evalua mecanismul de mobilizare civilă şi militară.

Anterior, Maduro a afirmat că Forţele Armate Naţionale trebuie să fie pregătite să apere Venezuela după ce liderul Adunării Naţionale controlate de opoziţie, Juan Guaido, s-a autodeclarat preşedinte interimar al ţării şi după ce SUA, Canada şi multe state latino-americane şi europene l-au recunoscut pe Guaido ca şef al statului. Maduro a acuzat Washingtonul de orchestrarea unei lovituri de stat împotriva regimului său şi a precizat că Venezuela suspendă relaţiile diplomatice cu SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe