Maia Sandu la Bucureşti: Discuţii despre proiectele comune de viitor ale R. Moldova şi României

Maia Sandu şi Klaus Iohannis, la Bucureşti
Maia Sandu şi Klaus Iohannis, la Bucureşti (presedinte.md)

Incheindu-şi vizita de lucru la Strasbourg, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a trecut prin Bucureşti unde, în după-amiaza zilei de marţi 20 aprilie, a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali, printre care omologul său român Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, la preşedintele Senatului, Anca Dragu, precum şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

„M-am bucurat să-l revăd, de această dată la Cotroceni, pe domnul Preşedinte al României, Klaus Iohannis, căruia i-am mulţumit personal în numele cetăţenilor noştri pentru solidaritatea şi sprijinul generos oferit de România pentru lupta cu pandemia în ţara noastră.

Cele 204.000 de vaccinuri care deja au ajuns în Republica Moldova ne permit să vaccinăm cetăţenii noştri şi să fim optimişti cu privire la revenirea la normalitate”, a declarat Maia Sandu, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.

De asemenea, şefa statului a declarat că a avut discuţii despre proiectele comune de viitor între Republica Moldova şi România şi a mulţumit României pentru sprijinul constant şi necondiţionat oferit Republicii Moldova.

În cadrul vizitei de luni la Strasbourg, şefa statului a avut o întrevedere cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio cu care a discutat despre reforma justiţiei şi combaterea corupţiei în Republica Moldova.

Totodată, preşedinta a apreciat contribuţia experţilor din cadrul Grupului de lucru de nivel înalt privind reforma justiţiei sub auspiciul Secretarului General al Consiliului Europei, care este esenţială pentru succesul reformei pe care o promovează.

Printre oficialii cu care s-a mai întâlnit preşedinta Sandu se numără şi Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Buric, întrevedere la care a avut loc lansarea Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024.

Documentul de program conţine proiecte şi intervenţii în domeniile prioritare pentru Republica Moldova, ca reforma justiţiei şi combaterea corupţiei, dar şi alte domenii importante, inclusiv: sprijinirea independenţei mass media, eliminarea discriminării, torturii şi relelor tratamente, combaterea violenţei împotriva femeilor şi copiilor, consolidarea autonomiei locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe