Mândră corabia, meşter cârmaciul: premierul "Fă Viorele", marinar de bărci de cauciuc

Premierul Victor Ponta Viorel, alintat de electorat în ultima vreme cu apelativul "Fă Viorele", a fost întâmpinat vineri, la Bistriţa şi la Cluj, unde a efectuat o serie de vizite, cu bărci de cauciuc. Şi alte oraşe au pregătit pentru Ponta acelaşi cadou, pentru ca premierul să nu-i ocolească în caz de intemperii şi de ploi.
Premierul Ponta, alături de Liviu Dragnea şi Doina Pana, tras cu barca de pompieri, 22 aprilie 2014 (Guvernul României)
Loredana Diacu
10.05.2014

Premierul Victor Ponta Viorel, alintat de electorat în ultima vreme cu apelativul "Fă Viorele", a fost întâmpinat vineri, la Bistriţa şi la Cluj, unde a efectuat o serie de vizite, cu bărci de cauciuc. Şi alte oraşe au pregătit pentru Ponta acelaşi cadou, pentru ca premierul să nu-i ocolească în caz de intemperii şi de ploi.

Bistriţa

În timp ce premierul, însoţit de soţia sa, Daciana Sârbu, actual şi viitor europarlamentar PSD, de ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, vicepremierul Liviu Dragnea, precum şi de ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii Doina Pană, cea căreia Ponta i-a adresat, în timpul inundaţiilor din Teleorman, întrebarea intrată în folclor "Tu ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?” vizitau Spitalul Judeţean din Bistriţa, electoratul din urbe a amplasat lângă o fântână arteziană de lângă spital o barcă gonflabilă pe care era scris mesajul: „Fă, Viorele, în caz că ai chef de nişte inundaţii, barca şi oamenii sunt pregătiţi”. Reamintim că numele premierului "Fă Viorele" a devenit indisolubil legat de bărci după ce Ponta a făcut legendă plimbându-se împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea într-o barcă gonflabilă, trasă de şase pompieri, pe uliţele unui sat inundat din Teleorman, unde apa ajungea până la glezne şi absolut toţi cei din jur mergeau pe jos.

Cluj

Premierul a avut parte de acelaşi gen de primire şi la Cluj unde o barcă gonflabilă cu un rechin de jucărie şi cu caricaturi ale premierului portretizat ca Pinocchio a fost adusă pe trotuarul din faţa Cinematografului "Florin Piersic" din Cluj-Napoca, unde se ţinea mitingul electoral al Alianţei PSD-UNPR-PC.

Distracţia clujenilor, care au făcut mai multe ture cu "barca-protest" prin faţa cinematografului unde avea loc mitingul PSD a fost stricată de mai mulţi agenţi de pază de la firma PP Protect din Cluj Napoca, firmă ce aparţine, conform evz.ro, unui important membru PSD, care le-au spart barca protestatarilor. Unul dintre şefii firmei de pază s-a apropiat de barcă şi cu un tirbuşon, a spart-o, după care s-a îndepărtat rapid pentru a nu fi depistat, potrivit sursei citate.

Satu Mare

Depunerile de coroane ce au avut loc cu ocazia Zilei Eroilor au fost marcate de un incident amuzant, informează voceatransilvaniei.ro. La finalul festivităţii, când a început defilarea, doi tineri au "defilat" şi ei, în spatele militarilor, purtând o barcă gonflabilă în care era o poză cu premierul Ponta. Cei doi tineri au reuşit să parcurgă doar câţiva metri în spatele paradei, fiind rapid scoşi din rând de poliţişti.

Călăraşi

Miercuri, la mitingul electoral al PSD-PNL-PC de la Călăraşi, unde erau aşteptaţi Victor Ponta şi Liviu Dragnea, patru localnici, îmbrăcaţi ca de carnaval, au adus cu ei o barcă gonflabilă.

Viceprimarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, a intervenit, agitând nişte romi, participanţi la miting şi aduşi din localităţile judeţului, împotriva celor care au venit cu barca la mitingul electoral. "La rândul său, secretarul-general al Organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat, Virgil Diaconu, într-o vizibilă stare de surescitare, a devenit violent. Acesta a agresat mai mulţi jurnalişti. S-a format o adevărată busculadă. (...) Romii, majoritari participanţi la miting, asmuţiţi de liderii PSD locali, au devenit extrem de agresivi. S-au adus ameninţări cu moartea. (...) Forţele de ordine, timorate, nu au intervenit" informează pe blogul său jurnalistul Marin Badea.

Barca gonflabilă a fost "omorâtă" cu un cuţit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor