Liberalii îşi proclamă victoria în războiul „Sigla USL”: BEC dă dreptate PNL şi confirmă înşelătoria PSD

Cristina Pocora (PDL)
Cristina Pocora (PDL) (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PNL Cristina Pocora a anunţat vineri seară că Biroul Electoral Central a constatat în cursul zilei, printr-o serie de decizii, că demersul PNL de a contesta folosirea însemnelor USL de către Alianţa electorală PSD – UNPR – PC este unul întemeiat.

„Hotărârile ‪BEC‬ în speţele din judeţele ‪‎Timiş‬, Olt şi Vaslui obligă ‪PSD‬ şi acoliţii săi să înlăture materialele electorale care conţin denumirea ‪‎USL‬. Tentativa grosolană a social-democraţilor de a înşela electoratul cu iluzia că USL continuă să existe a eşuat lamentabil. Facem un apel către toate autorităţile locale, către ‪‎Poliţie‬ şi jandarmerie să vegheze la aplicarea de urgenţă a hotărârilor Biroului Electoral Central, astfel încât toate materialele care conţin furtul PSD, sub formulele USL trăieşte! şi Continuăm USL!, să fie îndepărtate”, a precizat Pocora.

Deputatul PNL a menţionat că la aceste decizii ale BEC, se adaugă şi hotărârile Birourilor Electorale Judeţene din ‪‎Neamţ‬, ‪Mehedinţi‬ şi Argeş, care dau, de asemenea, dreptate ‪‎PNL‬.

„Devine limpede că Partidul Naţional Liberal a acţionat permanent de partea legii, în timp ce Victor ‪‎Ponta‬ şi PSD au ales metode nu doar imorale, dar şi ilegale. Aceasta este de fapt diferenţa dintre PNL, care respectă democraţia şi justiţia din România, şi PSD, care, prin acţiunile sale, întoarce România în trecut, în perioade în care Partidul se plasa deasupra Legii. Suntem convinşi că, în 25 mai, cetăţenii vor sancţiona la urne Alianţa electorală PSD – UNPR – PC şi vor da un vot pentru consolidarea democraţiei, pentru întărirea instituţiilor statului de drept, pentru a înlătura pericolul ca ţara să devină subjugată puterii roşii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL.