Marea Britanie caută 438 de chinezi din Wuhan, "rătăciţi" pe teritoriul său

Epidemie cu virus Wuhan în China
Epidemie cu virus Wuhan în China (PETER PARKS / AFP / GettyImages)

Guvernul Regatului Unit încearcă să urmărească 438 de persoane care au ajuns în Marea Britanie din Wuhan înainte ca Partidul Comunist Chinez să impună carantina asupra epicentrului focarului de coronavirus.

Pe măsură ce mortalitatea coronavirusului a urcat la peste 300 de victime (oficial) în China, oficialii din domeniul sănătăţii ai Regatului Unit încearcă cu disperare să localizeze o treime din cele 1.561 de persoane care au ajuns în Marea Britanie din Wuhan.

Cel puţin 438 de persoane, care se află încă în perioada de incubaţie a coronavirusului, sunt în prezent de negăsit de către autorităţile din Marea Britanie, potrivit The Times.

Unsprezece britanici au fost evacuaţi din Wuhan aseară, alăturându-se celor 83 care sunt deja în carantină la Spitalul Arrowe Park din Merseyside, Anglia.

Unul dintre pasageri s-a îmbolnăvit în timpul zborului şi a fost separat de ceilalţi zece, relatează Liverpool Echo.

Până acum există două cazuri confirmate de virus mortal în Marea Britanie. Un student de la Universitatea din York şi mama sa, din Wuhan, s-au îmbolnăvit în timp ce stăteau la un hotel din York. În prezent, cele două cazuri sunt internate în carantină la un spital NHS din Newcastle.

Se crede că există peste 100.000 de studenţi chinezi care studiază în prezent în Regatul Unit şi aproximativ 30.000 de cetăţeni britanici în China.

Vineri, după multe ezitări, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat stare de urgenţă globală, deoarece coronavirusul mortal continuă să se răspândească în afara Chinei.