Matei Dobrovie: Maia Sandu joacă tare şi o propune a doua oară pe Gavriliţa la funcţia de premier

Matei Dobrovie, deputat PNL
Matei Dobrovie, deputat PNL (europalibera.org)
Maria Maevschi
12.02.2021

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a propus-o a doua oară pe Natalia Gavriliţa pentru funcţia de premier, jucând, în opinia fostului deputat român Matei Dobrovie, tare prin respingerea semnăturilor de susţinere a noii candidaturi venită din partea majorităţii Dodon-Şor.

„Maia Sandu joacă tare şi o înaintează pentru a doua oară pe Natalia Gavriliţa pentru funcţia de premier. Şah la Dodon, Şor şi Plahotniuc! Preşedintele respinge semnăturile de susţinere a noii majorităţi pro-corupţie şi face mutarea mult aşteptată. Ultimul PAS către anticipate, singura soluţie pentru ieşirea din impas.

Prima nominalizare a Natalie Gavriliţa la funcţia de premier a Republicii Moldova a căzut la vot. Aşa cum preconizasem, noua majoritate PSRM-Şor-Pentru Moldova, până acum netransparentă şi informală, s-a oficializat. Este o majoritate anti-anticipate, disperată să menţină corupţia în instituţii, justiţia controlată şi întregul stat captiv unor interese private”, scrie Dobrovie pe pagina sa de socializare.

Pericolul ca un guvern reformist susţinut de o nouă majoritate parlamentară să le strice afacerile, schemele de corupţie şi să-i pedepsească pe autorii devalizărilor masive din bănci este prea mare, consideră fostul parlamentar. Mai mult decât atât, în opinia acestuia, în joc pentru Dodon, Şor şi oamenii lui Plahotniuc sunt nu doar averile uriaşe, ci chiar şi libertatea, miza lor fiind existenţială - să nu se facă reforme, să nu existe o justiţie funcţională care să-i tragă la răspundere.

„Igor Dodon, socialiştii şi gruparea Şor/Plahotniuc au propus un nou premier-marionetă şi doresc să instaleze un guvern care să le servească interesele. În plus, vor încerca să dea vina pe Maia Sandu pentru toate nerealizările şi s-o împiedice să-şi îndeplinească promisiunile făcute, s-o blocheze.

Cetăţenilor R.Moldova trebuie să li se ia speranţele mari pe care şi le-au pus în noul preşedinte că va acţiona pentru ei, pentru o guvernare eficientă şi o schimbare în bine a nivelului de trai. Această strategie perfidă nu va funcţiona. Cetăţenii ştiu cine a gestionat dezastruos în vreme de pandemie sistemul de sănătate, economia şi agricultura şi că binomul Dodon-Şor menţine actualul status quo toxic în ţară”, a conchis Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor