Matei Dobrovie: Majoritatea parlamentară de la Chişinău continuă jaful în instituţiile publice

Este o iresponsabilitate totală ca în plină pandemie de coronavirus, în loc să te ocupi de sănătatea publică, să iei deliberat măsuri care aruncă ţara în haos total, consideră Dobrovie, cu referire la acţiunile majorităţii PSRM-Şor.
Matei Dobrovie, deputat PNL
Matei Dobrovie, deputat PNL (europalibera.org)
Maria Maevschi
03.12.2020

Igor Dodon se răzbună pe cetăţeni şi încercă să dovedească Moscovei că poate fi folosit în continuare ca instrument de influenţă şi presiune în R. Moldova, scrie pe pagina sa de socializare deputatul român Matei Dobrovie în contextul proiectelor de lege propuse de majoritatea parlamentară de la Chişinău PSRM-Şor, care sunt, potrivit opoziţiei, împotriva cetăţenilor.

„Noua majoritate netransparentă şi informală PSRM-Şor-Pentru Moldova a început asaltul în Parlament pentru a diviza societatea din Republica Moldova, pentru a continua jaful în instituţiile publice şi a goli de atribuţii funcţia de preşedinte al statului.
Pe ordinea de zi sunt puse proiecte periculoase care vizează modificarea statutului Găgăuziei în cadrul Republicii Moldova, recunoaşterea limbii ruse ca „limbă de comunicare verbală şi scrisă” în relaţiile cu instituţiile publice, precum şi lipsirea preşedintelui de atribuţia cu privire la coordonarea activităţii Serviciului de Informaţii şi Securitate”, se artă în postarea parlamentarului de la Bucureşti.

De asemenea, a ţinut să adauge Dobrovie, mai sunt şi prevederi controversate în domeniul politicilor fiscal-bugetare, securităţii spaţiului informaţional, o parte a acestor proiecte fiind puse pe agenda dezbaterilor parlamentare cu încălcarea flagrantă a procedurilor de legiferare.

„Este o completă iresponsabilitate ca în plină pandemie în loc să te ocupi de sănătatea publică să iei deliberat măsuri care aruncă ţara în haos total. Dar pentru Dodon-Şor şi oamenii lor mai mult contează să-şi menţină puterea, afacerile, banii şi libertatea, să nu se facă reforme, să nu existe o justiţie funcţională care să-i tragă la răspundere. Menţinerea actualei stări, de fapt, toxice şi împiedicarea alegerilor anticipate este miza lor existenţială pentru care sunt dispuşi să facă orice.

Am încredere că forţele pro-europene şi anti-oligarhice, PAS şi PPDA, împreună cu cetăţenii care au ieşit în stradă să protesteze conştienţi de pericol vor opri tăvălugul din Parlament aşa cum şi noi, românii, am oprit prin proteste în stradă şi în Parlament toxica Ordonanţă 13, care legaliza corupţia. Deocamdată, opoziţia a reuşit să blocheze tribuna parlamentului, aşa cum am făcut şi noi atunci”, a conchis deputatul PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor