Miliardarul Dan Adamescu dă cu subsemnatul la DNA

Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA
Dan Grigore Adamescu, patron firma de asigurări ASTRA (Epoch Times România)

Miliardarul Dan Adamescu este aşteptat în cursul dimineţii de joi la DNA, pentru audieri în dosarul celor patru judecători arestaţi pentru luare de mită. Audierile afaceristului au loc după ce miercuri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au efectuat percheziţii la locuinţa şi la firmele acestuia.

Dan Adamescu ar fi dat mită judecătorilor suspectaţi de corupţie de la Tribunalul Bucureşti, pentru a obţine soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă pe care le avea cu firme ale sale. Mita ar fi fost dată prin interpuşi, respectiv prin avocatul lui Adamescu, precizează Realitatea TV.

Reamintim că unul dintre avocaţii miliardarului, George Dumitru s-a sinucis luni, aruncându-se în faţa metroului, după ce a fost audiat în acest dosar.

În urma percheziţiei de la vila omului de afaceri, anchetatorii au plecat cu mai multe cutii cu documente ce vor servi drept probe în anchetă. Descinderi au avut loc şi la sediile a opt firme deţinute de miliardarul Adamescu, printre care şi compania de asigurări Astra, compania controlată de Adamescu la care ASF a introdus administrator special.

Reamintim că Adamescu, ce dispune de o avere estimată la 950 de milioane de euro mai deţine ziarul România Liberă, AXA Life Insurance, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care deţine ziarul România Liberă) şi FC Oţelul Galaţi prin intermediul companiei The Nova Group. Acţionar la Baumeister (construcţii), Mega Construct (energie), City Business Center, Modern Business Center, Rex, Intercontinental şi Pullman (industria hotelieră), dar şi retailerul de electrocasnice MegaVision. Numele lui Adamescu a fost asociat şi cu scandaluri legate de preluarea echipei de fotbal Oţelul Galaţi.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă au fost arestaţi preventiv, joi, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne