Monica Macovei: Refuzul lui Pivniceru de a discuta cu Reding e de natură personală sau politică?

Monica Macovei (Epoch Times România)
Epoch Times România
21.09.2012

Monica Macovei se întreabă dacă nu cumva refuzul Monei Pivniceru de a merge la o reuniune unde participa şi Viviane Reding a fost "o decizie personală a ministrului Pivniceru sau un răspuns la o solicitare politică".

"Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a refuzat să se întâlnească cu vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisar pentru Justiţie şi Libertăţi Civile, Viviane Reding, sub motivul că în agenda ministrului român a intervenit o schimbare. Este evident că ministrul român a anulat această întâlnire ce fusese anterior programată", a scris vineri pe blogul personal Monica Macovei.

"În acest timp, ministrul Justiţiei român nu a participat nici la Conferinţa Miniştrilor Justiţiei din Consiliul Europei, lăsând România nereprezentată la nivel de ministru, deşi era tocmai o reuniune a miniştrilor de Justiţie. Actualii guvernanţi sunt incapabili să înţeleagă prejudiciul pe care îl creează în continuare României pe plan internaţional prin astfel de gesturi penibile. Le reamintesc că am intrat în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, iar prin astfel de gesturi ne îndepărtează de Uniune", scrie Monica Macovei.

Eurodeputatul PDL Monica Macovei se întreabă dacă nu cumva refuzul lui Pivniceru de a se întâlni cu Reding este legat de un factor politic.

"Participarea ministrului de Justiţie la întâlnire ar fi însemnat că doamna Pivniceru să-şi ia angajamente pe care apoi să fie obligată să le respecte? Anularea întâlnirii cu doamna Viviane Reding a fost o decizie personală a ministrului Pivniceru sau un răspuns la o solicitare politică?", se întreabă Macovei.

Mona Pivniceru, ministrul Justiţiei, a declarat joi după întâlnirea cu prim-ministrul Ponta şi reprezentanţii celor două Camere ale Parlamentului că anularea întâlnirii cu Viviane Reding s-a datorat faptului că ”d-na Reding nu a fixat o întâlnire bilaterală” şi că se va întâlni cu aceasta ”când se va putea”.

”Doamna Reding nu a fixat o întâlnire bilaterală cu ministrul Justiţiei din România, exista şansa să fie o întâlnire informală în sensul de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a luat o decizie asupra unei întâlniri bilaterale, să-mi prezint strategia şi proiectele”, a declarat joi Mona Pivniceru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor