Monica Macovei: „Unde legea se opreşte, începe tirania”. Tirania Guvernului Ponta III

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Într-o postare făcută pe blogul personal, europarlamentarul Monica Macovei afirmă că insistenţa lui Victor Ponta de a merge mai departe cu formula Guvernului Ponta III, în ciuda dezbaterilor publice privind posibila încălcare a Constituţiei, "arată un premier ipocrit, mincinos şi de rea-credinţă".

Potrivit fostului ministru al Justiţiei există cel puţin trei elemente care duc Guvernul Ponta III sub semnul ilegalităţii şi imoralităţii:

"Ponta minte când spune că programul de guvernare rămâne neschimbat: a rămâne neschimbat înseamnă a ignore în continuare în alianţa USL, căci aşa este scris şi votat programul de guvernare. Ori, USL nu mai există, fiind cooptată UDMR.

A susţine că Acordul cu UDMR nu modifică programul de guvernare este o păcăleală. În realitate, Acordul cu UDMR este parte a programului de guvernare, care, deci, se schimbă. UDMR acceptă în mod ruşinos să intre pe uşa din spate în Guvernul Ponta III, pentru că primeşte postul de vicepremier, la pachet cu două posturi de ministru şi 14 secretari de stat.

Acordul politic cu UDMR este încheiat de Alianţa electorală USD, denumire ce nu poate fi folosită, potrivit deciziei de ieri a Biroului Electoral Central. Până la soluţionarea contestaţiei, este incorect şi imoral să iei decizia pe baza unui astfel de Acord ", notează Monica Macovei.

Victor Ponta este pe punctul de a impune un Guvern Ponta III după chipul şi asemănarea lui: laş, mincinos, incorect, în dispreţul legii. Şi, repet, „unde legea se opreşte, începe tirania”, mai spune fostul judecător în opinia sa politică.

Reamintim că Guvernul Ponta a trecut de Parlament marţi, fiind votat de 346 de parlamentari, în timp ce 192 de parlamentari au votat "împotrivă". Numărul minim de parlamentari necesar pentru validare era de 288.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că în cazul în care Ponta va menţine programul USL, care în prezent nu mai există, consimte la „delegitimarea Guvernului României”, şi că i-a trimis, marţi, o scrisoare premierului Victor Ponta prin care îl somează că se impune ca, anterior aprobării de către Parlament a propunerilor de modificare în Guvern, să ceară aprobarea Parlamentului pentru un nou program de guvernare, care să fie în raport cu noua componenţă a Guvernului. Preşedintele a precizat că noua structură a guvernului este de natură a produce „o fractură puternică” a votului acordat de către cetăţenii care au încredinţat USL mandatul de a forma Guvernul.