Nabucodonosor supărat. Vrea să dea în judecată statul, cere dauna că l-au băgat la "beci"

Radu Mazăre
Radu Mazăre (sursa imagine: Facebook)

"Baronul" de Constanţa, edilul Radu Mazăre, a anunţat luni, la intrarea în sediul Curţii Supreme, că intenţionează să dea în judecată statul român şi să ceară daune pentru că anchetatorii l-au băgat "la beci" folosind în mod ilegal documente cerute de la autorităţile din Liechtenstein, în dosarul privind locuinţele sociale din cartierul "Henri Coandă", relatează Mediafax.

Mazăre a ajuns luni la Înalta Curte, unde se judecă cererea lui de ridicare a măsurii controlului judiciar dispus de instanţă în luna aprilie, şi a explicat că procurorii anticorupţie ar fi folosit, ca probatoriu, documente obţinute de la anchetatorii din Liechtenstein, dintr-o cauză referitoare la Elan Schwartzenberg.

"Intenţionez să dau în judecată statul român şi să cer daune că m-au băgat la beci utilizând aceste documente peste limitele legale, din nişte probe nelegale", a declarat Radu Mazăre.

Edilul susţine că respectivele informaţiile din acele documente nu au nicio legătură cu acuzaţia care i-a fost adusă de procurorii DNA, aşa cum a arătat şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de două ori.

"Am fost eliberat din lipsă de probe. (...) Al doilea complet a motivat la fel, ca nu existăm probe şi că nu are nicio legătură transferul de bani dintre mine şi prietenul meu Elan şi achiziţia perfect legală care a fost făcută la Constanţa", a afirmat Radu Mazăre, adăugând că judecătoarea care a decis eliberarea lui a fost reclamată de către procurori DNA.

"Acum, de data asta, înţeleg că există o plângere la CSM privitor la DNA, la procurorii care au reclamat-o pe prima judecătoare, şi aşteptăm să vedem ce spune şi CSM", a mai precizat primarul Constanţei.

Cererea lui Mazăre de ridicare a măsurii controlului judiciar a fost înregistrată vineri la Curtea Supremă.

Reamintim că Radu Mazăre este acuzat că a luat mită pentru a aranja licitaţia de construcţie a unor blocuri de locuinţe sociale, sau, cum s-a exprimat edilul către presă, pentru a construi un "cartier de amărâţi", constând din 17 blocuri cu 906 locuinţe, în care locuiesc acum aproximativ trei mii de persoane.

Pentru a-şi adjudeca proiectul, Avraham Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, i-a remis lui Mazăre suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Încă de când a fost prima dată reţinut de DNA, primarul Constanţei s-a declarat persecutat politic şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu: "E un dosar politic. Să-ţi fie ruşine Băsescu. Nu am luat mită că altfel construiam scump şi nu cel mai ieftin".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne