Nicuşor Dan: Este o victorie uriaşă a străzii! Grindeanu să abroge şi să plece!

Pasul înapoi făcut de Grindeanu, care a anunţat că va abroga ordonanţa mutilării Codului Penal reprezintă o victorie uriaşă a străzii, opinează Nicuşor Dan, arătând că presiunea trebuie însă să continue până la rezolvarea problemei.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Grindeanu a minţit când a afirmat că proiectul mult criticatei OUG 13 urma să pună pună în acord deciziile Curţii Constituţionale cu Legea iar propunerea lui de a discuta cu reprezentanţii partidelor modificarea Codului Penal pornind de la actual text al ordonanţei denotă un tupeu nemăsurat, opinează liderul USR, Nicuşor Dan, îndemnând la continuarea presiunii cel puţin până la abrogarea OUG-ului.

Cât despre premier, acesta trebuie doar "să abroge şi să plece", concluzionează liderul USR.

Redăm mesajul lui Nicuşor Dan:

Este o victorie uriaşă a străzii, de care toţi politicienii vor ţine cont de acum încolo. Respect pentru toţi cei care au ieşit în stradă în oraşele din România şi din afară.

Presiunea trebuie să continue cel puţin până la respingerea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind graţierea, pe care Guvernul l-a depus la Parlament.

Grindeanu a minţit şi în seara asta când a spus că proiectul ordonanţei a vrut să pună în acord deciziile Curţii Constituţionale cu Legea.

Cu un tupeu nemăsurat, Grindeanu s-a oferit să discute cu reprezentanţii partidelor modificarea Codului Penal, PORNIND DE LA ACTUALUL TEXT AL OUG, mai puţin limita de 200.000. Nu se pune problema ca Grindeanu să conducă discuţiile pe acest subiect şi cu atât mai puţin ca dezbaterea să plece de la actualul text. Grindeanu trebuie doar să abroge OUG şi să plece.", scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

Reamintim că sâmbătă seara, în timp ce peste 300.000 de cetăţeni erau în stradă pentru a cere abrogarea ordonanţei de mutilare a Codului Penal în favoarea corupţilor, premierul Grindeanu a anunţat oficial că va abroga OUG. Anunţul său nu a pus însă capăt protestelor, mulţi dintre cetăţeni considerând că gestul ar trebui urmat şi de o demisie, având în vedere că Guvernul a mers până în pânzele albe cu respectiva ordonanţă deşi era conştient de nemulţumirea şi indignarea pe care le-a stârnit. Va invităm să urmăriţi aici câteva reacţii ale protestatarilor după ce au aflat despre intenţia lui Grindeanu de a abroga OUG 13.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne