Papahagi: Scutiţi-mă cu suveranităţi de carton! România e săracă, slab populată şi dezarmată

Pentru România este infinit mai bine să fie un stat federal în Statele Unite ale Europei decât un stat eşuat condus de o mafie, sau un stat destrămat şi invadat, a subliniat Adrian Papahagi.
Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

România nu are o suveranitate reală pentru că este o ţară săracă, slab populată şi dezarmată, singura ei garanţie a supravieţuirii fiind apartenenţa la Statele Unite ale Europei, a scris, pe contul său de Facebook, profesorul Adrian Papahagi, proaspăt retras din viaţa politică a "cetăţii".

"Indiferent de rezultatul referendumului Brexit, Europa are o singură soluţie: Statele Unite ale Europei, după modelul SUA. Scutiţi-mă cu suveranităţi de carton! România nu are suveranitate reală, fiindcă e săracă, slab populată şi dezarmată. Suveranitatea noastră a fost mereu garantată de Occident.

Anglia are suveranitate fiindcă e o insulă bogată, pe care n-a cucerit-o nimeni din 1066. (Dar habar n-am cât va mai dura UK în caz de Brexit, neagreat în Irlanda şi Scoţia). Noi n-am rezista nici o zi în faţa Rusiei. Nici falnicii polonezi, de altfel. Nici Germania. Chiar şi Franţa ar avea probleme. Să ne înţelegem: UE/SUE e în primul rând despre pace sau război", a comentat Adrian Papahagi.

În opinia profesorului universitar, pentru România, Statele Unite ale Europei este singura garanţie a supravieţuirii ca stat, a prosperităţii şi a păcii.

"Infinit mai bine stat federal în Statele Unite ale Europei decât stat eşuat condus de o mafie, sau stat destrămat şi invadat. Asta e realitatea, că vă place sau nu", a subliniat Adrian Papahagi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne