Partidul Popular fuzionează prin absorbţie cu PNL

Sigla PNL
Sigla PNL (Epoch Times România)

Delegaţia Permanentă a PNL a votat vineri fuziunea prin absorbţie cu Partidul Popular, condus de fermierul Costel Caraş, mişcarea reprezentând, conform lui Crin Antonescu, "un prim pas de regrupare a forţelor de dreapta."

"Partidul Popular este un partid de dreapta, un partid al cărui program e concentrat în special în zona agricolă, zootehnică, un partid de fermieri, un partid care vine nu doar să întărească rândurile noastre, dar vine să întărească şi această componentă, această preocupare a PNL pentru că zona agricolă şi zootehnică de dezvoltare a României pe următorii ani să capete cu adevărat o prioritate", a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PP, Costel Caraş, va avea în PNL funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional iar partidul său se va ocupa de aspectele agricole care fac parte din programul PNL, au declarat surse din conducerea partidului pentru agenţia Mediafax.

PP va aduce PNL-ului 30-40.000 de membri noi, şi un potenţial de voturi pentru Crin Antonescu, pe care preşedintele Caraş îl estimează la un milion.

"Dacă fermierii vor înţelege foarte clar că noi sunem azi în programul pe care îl va prezenta domnul Iohannis şi dacă vor înţelege ce dorinţă puternică avem ca PNL să ne reprezinte şi să reuşim prin noi înşine să punem agricultura acolo unde îi e locul, potenţialul este de peste un milion de voturi, după ce calcule am făcut noi", a declarat vineri Cras, întrebat cu ce zestre electorală vine Partidul Popular, în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

În schimbul zestrei electorale, PP a obţinut, în negocierea ce a precedat fuzionarea, 41 de funcţii de vicepreşedinţi la nivel judeţean, funcţii ce vor fi ocupate, conform lui Caraş, nu prin numire de la Bucureşti, ci prin alegeri în fiecare judeţ, astfel încât fermierii să fie cei care decid de cine vor fi conduşi: "(fermierii) se vor întâlni la nivel de sat, de comună, vor desemna delegaţi, vor merge la judeţ unde vom fi şi noi, cei de la centru, şi împreună vom decide care este cel mai bun gospodar, cel mai bun agricultor capabil să reprezinte la nivel judeţean agricultura şi nevoile agricultorilor", a declarat Caraş.

Partidul Popular a fost înfiinţat în anul 2004, iar preşedintele grupului, Costel Caraş este şi preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Taurine, numele său devenind cunoscut în urma scandalului laptelui cu aflatoxina din 2013. Caraş a vărsat atunci mii de litri de lapte pe câmp, protestând faţă de modul în care Guvernul a gestionat această criză.

La alegerile parlamentare din 2012 Partidul Popular a obţinut circa 20.000 de voturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne