Ponta vrea să se facă „voia opoziţiei” şi Florin Popescu să fie arestat

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Victor Ponta l-a acuzat pe Crin Antonescu de ipocrizie politică şi a promis opoziţiei că, dacă tot insistă să ceară arestarea deputatului PMP Florin Popescu, atunci dorinţa li se va îndeplini.

"Partidul lui Udrea au votat împotrivă (arestării n.r.) şi în cazul Ridzi, şi în cazul Păsat. Antonescu, care a votat alături de noi şi ne-a şi cerut acest lucru şi în cazul Vosganian, şi în cazul Victor Paul Dobre, acum deodată este ca Băsescu şi vrea să fie toată lumea arestată. La Vosganian şi la Victor Paul Dobre, Antonescu avea altă părere, dar dacă cei de la PNL, PDL şi PMP chiar vor vota pentru arestarea lui Popescu, eu cred că acesta va fi arestat. Dacă îşi doresc atât să fie arestat, o să le îndeplinim dorinţa. Poate începe să spună Florin Popescu pentru cine erau toţi puii, că sigur nu erau pentru PSD, erau tot pentru Traian Băsescu, a declarat Ponta la România TV, ironizându-şi atât adversarul politic, cât şi pe deputatul acuzat de DNA că a cerut mită în jur de 60 de tone de pui, pentru a îi distribui electoratului la alegerile din 2012, în beneficiul PDL.

Reamintim că ridicarea imunităţii deputatului Florin Popescu a fost amânată, în urmă cu o săptămână, şedinţa Camerei Deputaţilor suspendându-se din lipsă de cvorum.

După suspendarea şedinţei, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că PSD şi partidele din majoritatea guvernamentală şi-au făcut o strategie de a bloca Justiţia, absenţa de la vot şi amânarea în Parlament fiind două instrumente predilecte de care majoritatea din jurul PSD se foloseşte pentru a îi apăra pe cei care ar trebui să meargă în Justiţie.

Deputatul PMP este acuzat de DNA că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012, la vremea respectivă Popescu fiind membru al PDL. Conform procurorilor anticorupţie, Popescu ar fi cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

În urmă cu două săptămâni Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ cererii de arestare preventivă a lui Popescu. 15 din cei 23 de membri ai comisiei au votat împotriva cererii DNA, 7 pentru şi unul s-a abţinut. Votul a fost secret.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne