Daniel Constantin, cele trei greşeli ale lui Antonescu şi singura lui şansă rămasă

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (Epoch Times România)

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, luni seară, că liderul PNL Crin Antonescu a făcut trei greşeli fundamentale, din cauza cărora riscă acum să piardă totul, însă mai are o singură şansă, să se întoarcă în USL.

"Cred că a pierdut totul si e dispus să facă orice, să spună orice. A făcut trei erori fundamentale. Prima este că a plecat din USL înainte de europarlamentare. Avea o şansă să ia peste 20%, aşa a pierdut tot electoratul USL. A pierdut şi nu mai are vreo şansă să câştige ceva sau peste 20%. Apoi, a doua greşeală este că s-a decredibilizat, chiar şi în faţa lui Udrea sau Blaga, după ce a atacat USL. Mai are o singură şansă, de a se întoarce în USL. Al treilea motiv este că a jucat la două capete. Nu poţi fi în USL, dar să ai şi întâlniri cu Băsescu. Oricum vor fi reacţii în PNL şi riscă să piardă şi funcţia de preşedinte al PNL", a declarat Daniel Constantin.

Declaraţia lui Daniel Constantin vine în contextul în care săptămâna trecută Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut foştilor săi colegi din PNL ca după europarlamentare să schimbe direcţia greşită în care se îndreaptă partidul din cauza unei conduceri lipsite de viziune şi să încerce refacerea USL. La scurt timp după acesta a intrat în scenă şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat joi că din ce în ce mai multe organizaţii judeţene ale PNL vor continuarea USL, subliniind că liberalii din teritoriu aşteaptă Congresul PNL de după alegerile europarlamentare pentru a clarifica această situaţie.

"Cei din conducerea centrală a PNL au devenit alergici la ideea de USL, la spiritul USL, dar cred că ar trebui să se întrebe cu mai multă rigoare şi să se uite cu mai multă atenţie în filialele PNL din teritoriu, pentru că din ce în ce mai multe organizaţii judeţene ale PNL susţin în continuare proiectul USL, susţin în continuare simbolul USL, susţin în continuare acest proiect politic", a declarat Liviu Dragnea, adăugând că PSD a purtat discuţii cu liberalii din teritoriu pe acest subiect.

"Avem din ce în ce mai multe discuţii cu organizaţii judeţene ale PNL şi nu neapărat noi, ci colegii noştri din teritoriu, de la PSD. Şi din ce în ce mai mulţi lideri din teritoriu ai PNL doresc în continuare ca proiectul USL să existe", a declarat acesta, menţionând că nu este vorba de simple treceri de la PNL la PSD, ci de faptul că organizaţii judeţene întregi ale PNL nu sunt de acord cu decizia conducerii de rupere a USL şi vor refacerea proiectului politic.

Dragnea susţine că organizaţiile judeţene aşteaptă alegerile europarlamentare, când "probabil în PNL vor avea loc nişte clarificări în interiorul acestui partid".

"Majoritatea liderilor judeţeni ai PNL doresc ca USL să funcţioneze în continuare. Ei vorbesc, în teritoriu începe să se vorbească serios despre un Congres al PNL după alegerile europarlamentare. Noi nu ştim dacă asta se va face sau nu, nu pot să vă spun decât ceea ce ne spun şi nouă colegii noştri de la PSD şi ceea ce mai aflăm şi noi când mergem în campanie electorală", a subliniat Dragnea.

Cum răspunde PNL presiunilor

„Domnul Dragnea, domnul Tăriceanu şi alţi domni, domnul Ponta parcă aprecia nevoia de reîntregire a USL-ului în urma unui Congres Extraordinar după alegeri. Acestor domni le amintesc că este o chestiune care nu are legătură cu PNL-ul. Dânşilor, indiferent ce dorinţe mai mult sau mai puţin bizare au, eu le spun ce este în PNL. Partidul Naţional Liberal are o campanie civilizată cu teme europene de dus, avem un obiectiv propus, pe care sunt absolut convinsă că îl vom atinge şi nu doar că îl vom atinge, că vom depăşi, obiectivul de 20%. PNL are preocuparea de a-şi respecta un angajament perpetuu pe care îl are faţă de electorat şi anume de a trata serios fiecare campanie electorală. Că unii se dau cu bărcuţa, că unii propun congres la alţii în bătătură, că unii îşi fac partid mâine, dar pe urmă nu-şi mai fac, astea sunt discuţii care mi se par extrem de neserioase”, a declarat deputatul PNL Alina Gorghiu.