Udrea: Campania electorală PSD care a înroşit ţara este făcută din fonduri obscure

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Deputatul PMP Elena Udrea a vorbit luni, în cadrul unei conferinţe de presă, despre cheltuielile de campanie electorală ale social-democraţilor care, după calculele sale, depăşesc 6 milioane de euro, bani care nu vin din „buzunarul domnului Ponta şi din buzunarul baronilor locali”. Aceşti bani i-au adus la partid din „finanţări netransparente” şi „vor trebui daţi înapoi înzecit prin contracte cu statul după terminarea campaniei electorale”, este de părere Udrea.

„Încă de la debutul campaniei electorale, PSD „a înroşit” ţara. Vedem că nu există stâlpi, dintre cei care acum sunt taxaţi de către Guvernul Ponta, nu există intersecţie în care să nu fie un banner, nu există clădire pe care să nu fie un mash, toate acestea roşii, toate cu chipul lui Victor Ponta, toate pentru a face campanie PSD-ului. După estimările noastre şi ale colegilor noştri din teritoriu, cheltuielile de campanie ale PSD, însemnând afişajul public, prezenţa la televizor, care ştim cu toţii că este plătită, clipuri electorale, materiale de campanie împărţite cetăţenilor, evenimentele la care cei de la PSD, inclusiv Victor Ponta, participă, depăşesc 6 milioane de euro”, a declarat Elena Udrea.

Deputatul PMP îi cere public premierului Victor Ponta să declare de unde anume provin fondurile prin care este finanţată această campanie uriaşă şi care este suma cheltuită până acum, şi de asemenea, până la finalul campaniei electorale, de către social-democraţi.

„Îi cerem public domnului Victor Ponta să precizeze de unde se finanţează în această campanie electorală şi care este suma cheltuită de PSD până acum şi, de asemenea, până la finalul campaniei electorale. PSD foloseşte de asemenea bani publici în această campanie, pentru că am văzut cu toţii că Victor Ponta se deplasează cu elicopterele instituţiilor publice, cu maşinile instituţiilor publice. Şi PSD nu investeşte peste 6 milioane de euro doar pentru a avea în plus 1-2 europarlamentari. Evident că aceasta este o campanie de prezidenţiale pentru Victor Ponta care fură astfel startul. În aceste condiţii, PSD are fonduri de campanie mai mult decât toate celelalte partide aflate în competiţie la un loc”, a adăugat Elena Udrea.

Aceasta este de părere că fondurile nu vin din buzunarele liderilor PSD, ci din finanţări netransparente, iar aceşti bani vor trebui înapoiaţi înzecit prin contracte cu statul după terminarea campaniilor.

„Banii aceştia nu sunt din în buzunarul domnului Ponta şi din buzunarul baronilor locali. Bani aceştia sunt bani pe care i-au adus la partid din finanţări netransparente, sunt bani care vor trebui daţi înapoi înzecit prin contracte cu statul după terminarea campaniei electorale. De aceea, cerem domnului V.V. Ponta, prim-ministru şi şeful PSD, să spună exact şi lista de finanţatori pentru a verifica contractele cu statul pe care aceştia le au sau le vor avea de acum încolo. Apreciem că PSD are o campanie de o mie de ori mai scumpă decât PMP”, a subliniat Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne