Rogozin dezlănţuit. Mesaj pentru premierul Victor Ponta: "Ponţii cei duri şi poantele..."

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva)
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. (arhiva) (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

După o serie de replici dure care l-au vizat pe preşedintele Traian Băsescu, vicepremierul rus Dmitri Rogozin nu ratează ocazia să-l „urecheze” puţin şi pe premierul Victor Ponta, care declarase anterior că acesta are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România.

"Atrag atenţia Ministerului rus al Afacerilor Externe asupra declaraţiei acestui politician român", a scris luni Rogozin pe contul său de Twitter, făcând trimitere la o declaraţie a premierului Victor Ponta preluată de site-ul moldnews.md.

Mesajul este urmat de o ironie la adresa premierului român, Rogozin folosind un joc de cuvinte în limba rusă: "Ponţii cei duri şi poantele...".

Duminică, premierul Victor Ponta a declarat că vicepremierul rus are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România, el fiind cel care a luat personal decizia de a gestiona situaţia la nivelul ministerelor, în conformitate cu angajamente pe care le are ţara noastră faţă de NATO şi UE, interzicând astfel trecerea avionului vicepremierului rus prin spaţiul aerian românesc.