Rusia continuă să ameninţe România: „Este timpul să arătăm că suntem capabili să ripostăm”

Avioane de luptă în Moscova
Avioane de luptă în Moscova (Alexey SAZONOV / AFP / Getty Images)

Orice stat care face presiuni asupra Rusiei, în special prin interdicţia zborurilor avioanelor guvernamentale, trebuie să fie conştient că poate face obiectul „unei riposte de aceeaşi natură”, a avertizat, luni, şeful comisiei pentru Afaceri Internaţionale a Dumei, Alexei Puşkov, conform Mediafax.

"Orice stat care realizează acţiuni ostile faţă de Rusia trebuie să fie conştient că va putea face obiectul unei riposte de aceeaşi natură. Adică dacă noi avem impresia că Rusia suferă în prezent presiuni, în special prin interdicţia zborurilor avioanelor guvernamentale, este timpul să arătăm că suntem capabili să ripostăm ", a declarat Puşkov.

Anunţul Kremlinului este un răspuns la decizia României de a-şi închide spaţiul aerian pentru Rusia, în conformitate cu sancţiunile Uniunii Europene, provocând mai multe ameninţări agresive din partea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin.

"Da, domnilor români, vă vom explica în curând totul, cine sunteţi şi ce credem despre voi" a declarat, duminică, Rogozin, la numai o zi după ce a precizat că va survola România cu un bombardier.