Pasiunea epistolelor deschise cuprinde scena politică: Cristian Diaconescu corespondează cu Predoiu

Cristian Diaconescu şi Cătălin Predoiu
Cristian Diaconescu şi Cătălin Predoiu (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

După ce liderul FC Mihai Răzvan Ungureanu şi-a scris cu preşedintele PMP Elena Udrea, iar criticile au curs râuri, este rândul prezidenţiabililor PMP şi PDL, Cristian Diaconescu, respectiv Cătălin Predoiu, să-şi afişeze pasiunea epistolelor având ca subiect central evenimentele politice din vara lui 2012 când a fost suspendat preşedintele Traian Băsescu.

În contextul în care săptămâna trecută, fostul preşedintele PNL Crin Antonescu solicita PDL să-şi regândească atitudinea faţă de lovitura de stat din 2012, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu sublinia că el nu poate minţi de „dragul interesului politic”. Prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu, i-a transmis vineri o scrisoare deschisă lui Predoiu, în cadrul căreia i-a cerut acestuia să-şi reconfirme public poziţia faţă de evenimentele care au dus la suspendarea şefului statului, în contextul viitoarei fuziuni PDL-PNL care se prefigurează.

„Acest aspect este foarte important pentru electoratul nostru, întrucât, dacă vă veţi susţine teza conform căreia PNL şi dl Crin Antonescu sunt susceptibili de a se face responsabili de o agresiune la adresa statului de drept în România, atunci o eventuală relaţie de parteneriat cu PNL devine un puternic factor de demobilizare a publicului fidel valorilor democratice, iar în cazul în care vă veţi dezice de evaluările pe care le-aţi făcut publice în trecut, este evident că întreg spectrul politic de dreapta va avea de suferit mari prejudicii”, îi scrie Cristian Diaconescu lui Predoiu.

În opinia prezidenţiabilului PMP, un astfel de gest ar reflecta consecvenţa potenţialului candidat pentru scaunul de la Cotroceni, subliniind că asocierea PDL cu oricare dintre partidele care au susţinut „momentul de inflexiune” care a adus România în atenţia comunităţii internaţionale va goli de legitimitate „efortul clasei politice de la Bucureşti de a îndrepta ţara către Occident, către valorile democraţiei şi ale statului de drept”.

„Pasiunea epistolelor deschise pare să cuprindă scena politică. Dl. Cristian Diaconescu tocmai mi-a trimis una în care îmi cere să-mi reconfirm poziţia faţă de evenimentele din 2012, poziţie pe care, înţeleg din aceeaşi epistolă, dl. Diaconescu o apreciază în mod deosebit, dar nu e sigur dacă i-am explicat-o foarte clar dlui. Antonescu. Domnule Cristian Diaconescu, fiţi calm şi liniştit, vorba sloganului PMP, eu nu mă schimb în chestiunile esenţiale aşa uşor cum aţi făcut-o dvs., cum ar fi de la candidatură la retragerea candidaturii (în PSD), de la stânga la dreapta etc. Amuzant e tocmai faptul că “hotărârea” şi “predictibilitatea” care vă caracterizează, vă leagă de dl. Antonescu, pe care îmi cereţi să îl contrazic din nou”, i-a scris în replică Cătălin Predoiu lui Cristian Diaconescu.

Predoiu a explicat că singurul motiv pentru care ar trebui să-i spun „a nu ştiu câta oară” lui Antonescu că în 2012 a fost încălcată Constituţia, ar fi acela că prezidenţiabilul PMP are dificultăţi să înţeleagă de prima dată.

„E din nou amuzant, cu dânsul e clar, înţelege ce-i spun, dar o ţine pe a dânsului. La dvs. e invers, sunteţi de acord cu mine, dar nu înţelegeţi ce spun. Curat Caragiale, dle Diaconescu! Mai încercaţi. În încheiere, am rugămintea să vă vedeţi de campania dvs., eventual îndreptată pe critica la dl. Ponta. După cum v-am mai explicat, ţinta dvs. ar trebui să fie foştii colegi din PSD, în frunte cu dnii. Ponta, Dragnea şi Geoană, nu PDL şi candidatul său la prezidenţiale. Cele bune şi 'de dreapta'”, a concluzionat Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne